Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 20 Septembrie 2017, ora 08:58

Protestul de duminică organizat de Dodon îi bagă în sperieți pe separatiștii din Transnistria

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Regimul separatist din Transnistria susține că acțiunile de protest programate să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni în mai multe localități din Republica Moldova ar putea degenera în dezordini în masă. În legătură cu aceasta, așa-numitul minister al securității de la Tiraspol le recomandă locuitorilor din regiune „să evite călătoriile” pe malul drept al Nistrului între 23 și 25 septembrie.

Forțele de securitate de la Tiraspol „le amintesc” locuitorilor din Transnistria că „în Moldova se desfășoară acțiuni politice de protest”, transmite agenția oficială „Novosti PMR”.

„Ca urmare a ciocnirilor dintre demonstranți și reprezentanții forțelor de ordine există victime. Pe 23, 24 și 25 septembrie 2017 în mai multe orașe din Moldova este planificată desfășurarea unor manifestații masive, care ar putea degenera în dezordini în masă”, mai afirmă sursa citată.
Drept urmare, locuitorilor din regiunea transnistreană le este „recomandat să se abțină” de la călătorii pe malul drept „în perioada indicată”.Vom aminti că acțiuni de protest au fost anunțate de președintele Igor Dodon și susținute de PSRM pe data de 24 septembrie, în ziua în care ar fi urmat să se desfășoare un referendum consultativ inițiat de el, însă invalidat de Curtea Constituțională. Mitingurile și marșurile în sprijinul inițiativelor prezidențiale vor avea loc pe 24 septembrie în trei orașe – la Bălți, Anenii Noi și Cahul.

Totodată, Platforma „Demnitate și Adevăr” împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate, care au manifestat duminica trecută în fața postului național de televiziune, au anunțat că vor relua protestul, tot duminica pe 24 septembrie, dacă guvernarea și conducerea televiziunii nu vor accepta revendicarea lor de a oferi opoziției un ceas de emisie în direct pe săptămână.


radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul