Publicație rusească: În SUA a fost elaborată o strategie de descurajare a Rusiei în Marea Neagră

publicat în Politică pe 8 Octombrie 2019, 14:46

RNS (Rambler News Service, Rusia), 7 octombrie 2019 – În SUA a fost elaborată o strategie de descurajare a Rusiei în Marea Neagră. În strategia, publicată pe site-ul centrului guvernamental american RAND Corporation (nr. de fapt este vorba despre un ONG finanțat cu resurse guvernamentale) sunt menţionate patru direcţii principale de activitate, scrie publicația rusească Rambler News Service.

„Desfăşurarea sistemelor avansate de apărare aeriană şi de coastă în România și Bulgaria pentru contracararea amenințărilor rusești de rachete ofensive, extinderea manevrelor NATO și sprijinirea Ucrainei și a Georgiei în dezvoltarea capacităților lor de apărare națională pot consolida descurajarea regională – se afirmă la unul din puncte.

Alte trei puncte se referă la combaterea eficientă prin operațiuni informaţionale, participarea UE și a Occidentului la chestiuni non-militare, inclusiv reluarea negocierilor de pace și sprijinirea proiectelor economice, precum și parteneriate bilaterale speciale privind prioritățile reciproce între țări.

Menţionăm că, la 23 septembrie, comandantul trupelor terestre ale SUA în Europa, general Ben Hodges, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei ucrainene „Segodnya” că Rusia încearcă să creeze o nouă „cortină de fier” în Marea Neagră.

Sursa: RNS/ Rador