Pugiliștii din R. Moldova și România s-au luptat la campionatul școlii de la Grimăncăuți

publicat în Moldova pe 21 Februarie 2016, 12:48

Boxerii Școlii specializate din Grimăncăuți (Briceni) au învins ieri pe ringul instalat în instituție în cinci din cele nouă categorii de greutate incluse în programul competițional ale memorialului de tineret „Pavel Lușcevschi”.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Vlad Gavriliuc (56 kg), Egor Bejenaru (64 kg), Ahmed Cemortan (69 kg), Oleg Risiuc (75 kg) și Alexandru Carnașov (91 kg). Alexandru Popescu (60 kg), Alberto Biro (81 kg), Emanuel Miean (plus 91 kg), toți din România, și Vadim Carajia (60 kg, Chișinău) au fost cei mai buni în categoriile de greutate indicate.

Antrenorul lotului național de seniori, Petru Caduc, a declarat că turneul a atins mai multe scopuri urmărite. „În primul rînd, l-am omagiat pe reputatul antrenor Pavel Lușcevschi, care a educat o pleiadă de boxeri valoroși. Într-al doilea, am urmărit nivelul pregătirii viitorului schimb al lotului național. Într-al treilea, a fost acumulată o experiență competițională bună în meciuri disputate cu pugiliști din România, Ucraina”, a spus tehnicianul.

La gală a fost prezent ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu. „Am luat act de condițiile în care activează Școala. Cadrul organizatoric al turneului a fost exemplar”, a spus oficialul.

Memorialul, care s-a desfășurat în perioada 19-20 februarie, a avut loc a 15-ea oară. Pavel Lușcevschi a educat peste 50 de maeștri ai sportului. Doi dintre ei, Petru Caduc și Leonid Tomșa, au fost prezenți la recenta ediție cu un grup de tineri pugiliști talentați.
 
Sursa: Moldpres