Culinar.md

Pui cu ghimbir la cuptor

În medicină şi estetică, ghimbirul este folosit datorită acţiunilor sale stimulente, tonice şi, totodată, energizante.  

Ingrediente

– un pui
– o bucată de ghimbir
– 50 ml ulei de măsline
– 1/2 lămâie
– sare, piper
– mărar, pătrunjel verde
– o linguriţă boia de ardei dulce

Mod de preparare

Se spală puiul şi se taie bucăţi, apoi se presară cu sare şi piper. Se aşază bucăţile de pui într-o tavă, se toarnă deasupra ulei şi o cană de apă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se curăţă bucata de ghimbir de coajă şi apoi se dă prin răzătoarea mică. Peste ghimbir se pun două linguri de ulei de măsline, boia de ardei dulce, se stoarce lămâia, se pun verdeţurile tocate, o ceaşcă de apă şi se amestecă bine. După aproximativ 30 de minute de când tava a fost introdusă în cuptor, se ia folia şi se pune cu o linguriţă peste fiecare bucată de pui sosul de ghimbir cu verdeţuri. Se introduce tava neacoperită la cuptor şi se mai lasă aproximativ 30 de minute până când carnea s-a rumenit. Se serveşte cu o garnitură de cartofi şi măsline sau murături… Poftă bună! 

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *