Actualitate

Pui foi de dafin in mancare? Iata ce greseli faci

Cel mai sensibil preparat culinar in contactul cu foile de dafin este ciorba. Ai zice ca e floare la ureche sa arunci niste dafin in oala in timp ce se fierbe supa, dar nu e chiar asa.

Ca sa te bucuri de aroma frunzelor de dafin trebuie sa stii ca si acestea trebuie ‘gatite’. De ce? Pai e simplu. Daca le pui pur si simplu in oala, ciorba ta va capata un alt gust, iar rolul acestui ingredient nu este de a transforma supa intr-o apa cu gust de dafin. Vorba aceea, ce e mult strica!

Inainte sa pui frunzele in supe si ciorbe, prajeste-le! Pune-le intr-o cratita cu ulei incins ca sa isi piarda gustul intepator si sa ofere supei tale nota perfecta de savoare. Astfel, gustul dafinului nu va eclipsa celelalte ingrediente, ci va fi exact acel strop de savoare de care ai nevoie.

Atunci cand folosesti frunzele de dafin in sosuri, e bine sa le rupi inainte. Frunzele elibereaza un gust special cand sunt sfaramate. Mai mult, poti sfarama cateva frunze pentru maioneza sau mujdeiul de usturoi cu smantana.

Poti pune foi de dafin si in ceaiul de ghimbir. Aroma dafinului atenueaza senzatia intepacioasa pe care o ofera ghimbirul.

Dafin pentru diabetici si cardiaci
Foile de dafin sunt excelente pentru cardiaci. Persoanele care nu pot renunta sub nicio forma la snitelele din porc sau carnea facuta la gratar cu cartofi prajiti, plini de ulei, e bine sa insereze cateva foi de dafin in farfurie. Acestea ajuta la scaderea colesterolului datorita unui continut ridicat de antioxidanti.

Mai mult, dafinul e recomandat si pentru diabetici si previne cancerul. Imbunatateste vederea si este o planta excelenta si pentru probleme precum respiratia urat mirositoare sau sangerarile gingivale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *