Ultima oră

Pulbere DEMIS din funcţia de Preşedinte al CC

Informaţia a fost confirmată pentru TIMPUL de  Victor Puşcaş, judecătorul care a cerut demitererea lui Pulbere.

Curtea Constituţională a susţinut cu majoritatea de voturi demersul judecătorului Victor Puşcaş de a-l demite pe preşedintele instanţei, Dumitru Pulbere.

Potrivit deciziei pronunţate miercuri, 28 septembrie, Dumitru Pulbere este demis din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale din cauza declaraţiilor politice pe care le-a făcut în presă.

Dumitru Pulbere s-a supus votului colegilor săi judecători. „Eu mă supun deciziei colegilor și repet – pentru mine nu este important postul de președinte al Curții Constituționale. Pentru mine rămâne importantă supremația Constituției, și faptul că societatea, dar și politicienii trebuie să conștientizeze că de 2 ani nu se întreprinde nimic pentru a depăși criza politică. Am înțeles un lucru – dacă cetățeanul Pulbere Dumitru încearcă să spună ceva ce este corect și ce corespunde Constituției, o primește peste cap", a declarat Pulbere după şedinţa Curţii.

Dumitru Pulbere a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale pe 1 martie 2007, fiind reales în aceeaşi funcţie pe 2 martie 2010. Anterior, timp de 6 ani, a fost judecător la Curtea Constituţională.

Timpul.md (A.T.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *