Economie

Puncte Termice Individuale vor fi instalate în 200 de blocuri din Chişinău

Potrivit unui comunicat de presă al „Termoelectrica” SA, directorul general al întreprinderii, Veaceslav Eni, a menţionat că investițiile în sistemul de aprovizionare centralizată cu agent termic nu au impactul scontat dacă nu se asigură și eficiența sistemului intern al blocului.

Lucrările sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică”, finanțat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Se urmărește modernizarea infrastructurii de livrare a energiei termice prin instalarea Punctelor Termice Individuale și schimbarea rețelelor termice aferente exterioare cu țevi moderne preizolate pentru circa 200 de clădiri din municipiul Chișinău.

Datorită acestor modernizări vor fi reduse pierderile cauzate de rețelele exterioare învechite, iar prin instalarea Punctelor Termice Individuale, locatarii vor beneficia de apă caldă non-stop, la temperatura setată, întrucât prin intermediul instalației moderne, apa caldă este preparată nemijlocit în subsolul clădirii.

Punctul Termic Individual poate fi programat în funcție de temperatura exterioară, pot fi stabilite regimuri de consum de zi și de noapte, de weekend și de vacanță. Poate fi setată temperatura dorită pentru circuitul intern al blocului, iar din punct de vedere hidraulic clădirea devine separată de circuitul magistral.

Alte proiecte de modernizare care urmează a fi desfășurate de „Termoelectrica” SA prevăd, inclusive, reabilitarea generală a rețelelor termice, precizează IPN.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *