Tendințe

Pune-ţi în valoare cărţile din bibliotecă

De ce nu ţi-ai pune în valoare şi cărţile din biblioteca personală, urmând câteva recomandări şi inspirându-te din pozele de mai jos.

Pentru început, îţi poţi crea un sistem de organizare, în baza căruia să-ţi rearanjezi cărţile. De exemplu, poţi aşeza cărţile în ordine alfabetică după autor sau după gen. Când va trebui să pui cărţile la loc îţi va fi mult mai uşor, la fel ca atunci când vei avea nevoie din nou de ele. Dacă vrei să ieşi din tipare, îţi poţi aranja cărţile conform culorilor copertelor.

Pentru ca biblioteca să pară aerisită, lasă cam un sfert din fiecare raft fără cărţi. O bibliotecă mare şi plină ochi are un aspect greoi şi dă camerei un aer de încărcat. Aşază cărţile pe verticală sau orizontală şi menţine-le în echilibru folosindu-te de obiecte decorative dragi ţie: o lampă sau un bol.

În cazul decoraţiunilor, poţi crea efecte tridimensionale prin „stratificarea" pozelor dragi. Reazemă o ramă de alta, plasează imaginile mai mici în faţa celor mai mari aşa încât să se vadă şi unele, şi altele şi grupează laolaltă obiecte similare. Ţine cont – finalul trebuie să fie unul chic, nu îngrămădit.

Pentru a câştiga din spaţiul încăperii, plasează etajerele direct pe pereţi. Nu uita că o bibliotecă perfectă nu este reprezentată de un dulap masiv, cu multe rafturi, ci de cărţile achiziţionate.

(S. U.)

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *