Actualitate

Purcari negociază preluarea unui dintre cei mai mari producători din vin din România

Purcari operează peste 1.000 de hectare de podgorie și patru platforme de producție în România și Moldova, fiind condusă de Victor Bostan, de profesie oenolog cu peste 35 de ani de experiență în industria vinului, alături de acționarii Horizon Capital și International Finance Corporation (“IFC”), parte a World Bank Group. În februarie, la prima ședință la Bursa de Valori București, a atras finanțare și de la Franklin Templeton și fosta Charlemagne Capital, care a mai investit în Cathedral Plaza și MedLife.

Casa de Vinuri Huși este pe piață din 1957, fiind unul dintre cei mai mari exportatori de vinuri din România și având în portofoliu branduri precum Busuioaca de Bohotin, Dealurile Hușilor, Castelul Dintre Vii, Mihai Viteazul, Inima de Haiduc sau Zghihara de Huși. Business-ul este operat din 1994 de către compania controlată de familia basarabeanului Serghei Bunescu și a livrat în ultimii 23 de ani peste 200 de milioane de litri de vinuri îmbuteliate, cât și vrac, din soiuri albe și roșii, pentru piața internă și la export, în 17 țări din Europa.

Compania are 3 fabrici de vinificație, 110 de angajați și produce 20 de sortimente de vin, din care 8 roșii și 12 albe, deținând 600 de hectare de viță de vie în zona Huși, atât în municipiu, cât și în comunele din jur. Podgoria orașului Huși cuprinde circa 3.000 hectare de vie, cu o producție medie de 10.000 kilograme /hectar.

Sursa: profit.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *