Purtătorul de cuvânt a comisarului de externe european e măritată cu un reprezentant al Gazpromului

publicat în Media pe 8 Noiembrie 2014, 12:46

Una din secretarii de presă ai noului comisar pentru politica externă al Uniunii Europene Frederica Mogherini este căsătorită cu partenerul unei firme de PR din Bruxelles care promovează interesele companiei ruse Gazprom, relatează Radio Europa Liberă. 

Catherine Ray (foto) s-a căsătorit cu Thomas Barros-Tastets acum un an. Soțul ei lucrează la firma  G+ din Bruxelles în calitate de consultat în relațiile cu publicul pentru compania Gazprom. Monopolistul rus este unul din marii clienți ai G+ care îi aduce un venit de 300-350 mii de euro anual. Thomas Barros-Tastets figurează printre angajații care au acreditate pentru accesul în Parlamentul European. Pe 29 octombrie, acesta a fost văzut în compania ministrului rus de Energie, Alexandr Novak sosit la Bruxelles pentru a negocia contractul de livrare a gazului cu Ucraina. 

Alegerea fostului ministru de Externe al Italiei, Frederica Mogherini, în calitate de șef al diplomației europene, a provocat mai multe critici. Lui Mogherini i se reproșează că nu prea are experiență și e predispusă spre concesii în fața președintelui rus, Vladimir Putin.

Timpul.md