Puterea ascunsă a intuiției

publicat în Editorial pe 22 Martie 2013, 06:10

Unii cred că intuiția este un dar. Poate fi însă, la fel de bine, și un blestem. 

Intuiția e o voce care ne cheamă din locuri care mai bine ar fi lăsate neexplorate, un ecou al amintirilor care nu va muri niciodată. Indiferent cât de mult am încerca să le ucidem...

Fiecare instituție, fiecare sistem de securitate își are propria alarmă. Noi avem intuiția, care se declanșează în cele mai neașteptate momente. Intuiția este o voce care ne poate spune cine ne este prieten și cine dușman, pe cine să ținem lângă noi și pe cine - departe. Un glas irațional ce ne spune pe cine să iubim, cui să-i întindem mâna, cui să-i deschidem ușile casei noastre, pe cine să ținem la distanță, pe cine să uităm și pe cine să iertăm.

Intuiția este puterea de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Este curajul care-ți lipsește atunci când vrei să vorbești. Este emoția care te învăluie cu un zâmbet irezistibil.

Instinctul este umărul pe care plângi, brațele care te protejează în nopțile lungi, căldura ce te apără de frig, încrederea care-ți îndreaptă spatele, îți ridică privirea și-ți face pasul următor mai hotărât. Al șaselea simț este un argument să stai, să fugi, să te ascunzi, să spui tare, să privești intens, să atingi, să iei, să lupți, să iubești.

Dar de prea multe ori suntem distrași de frică, îndoială, naivitate, speranțele noastre încăpățânate și refuzăm să ne ascultăm propria intuiție. E momentul când propriul sistem de alarmă nu mai funcționează. Și ne lăsăm în voia sorții, sperând că vom supraviețui și așa. Când magia se pierde, realizăm cât de goi suntem în fața vieții, cât de puțini prieteni avem, cât de temporari putem fi și cât de simplă ne este ființa.
 
Timpul Suplimentul Femeia