Externe

Putin a anulat emisiunea tv în direct din cauza protestelor din Rusia

 Oficial, Kremlinul a explicat amânarea emisiunii televizate de programul foarte încarcat al șefului statului, dar directorul centrului sociologic „Levada Center“, Lev Gudkov, a explicat că protestele de masă care au avut loc în Rusia la sfârșitul lunii martie sunt principalul motiv al amanarii și că Putin „în mod clar nu vrea să vorbească despre coruptie“.

„Subiectul corupției este unul foarte exploziv. Acesta aruncă o umbră nu numai asupra lui Dmitri Medvedev, dar și al lui Vladimir Putin însuși. Scandalurile de corupție au fost declansate aparent de documentarul-investigație al lui Alexei Navalnîi. Însă, filmul s-a pliat pe sentimentele negative care deja erau in crestere in Rusia. Conform calculelor mele, care sunt de fapt subevaluate, .. numai în ultimii doi ani au apărut 750-800 comunicari despre scandaluri de corupție” – a spus Gudkov.

Sociologul Igor Eydman este înclinat să susțină același punct de vedere – Kremlinul nu vrea ca în ”eter” să se strecoare subiecte legate de corupție și proteste. De asemenea, în blogul sau, Eydman face un pronostic: „Putin va apela la ”tehnologia” deja testata în 2014, pentru a încerca să “schimbe agenda publică”- pentru a distrage atenția oamenilor de la mișcarile de protest cu ajutorul unor noi aventuri militare în străinătate. Aceasta este cea mai mare amenințare a zilei“, spune sociologul.

Anul trecut, emisiunea ”În direct cu Vladimir Putin” a avut loc pe 14 aprilie. Recent, secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov, a spus că ”linia dreaptă” în luna aprilie nu va mai avea loc: „Va fi mai târziu, înainte de luna august… Totul este conectat cu programul presedintelui, ca sa-i fie lui mai confortabil“.

Până în 2011, Vladimir Putin a răspuns la întrebările rușilor toamna sau iarna, de cele mai multe ori în decembrie. Începând cu 2013, președintele își ține emisiunea televizata în luna aprilie.

Analistul politic Konstantin Kalacev a remarcat că, în acest an, emisiunea lui Putin poate fi „punct de plecare pentru începutul campaniei prezidențiale“. „Nu este vorba doar de faptul ca acum nu este momentul să iesi in fata publicului din cauza protestelor. El vrea deja să fie in campanie, are nevoie de timp să se gândească la ”scenografie si scenariu”, mesajul tactic, caracteristicile de imagine ..“ .

Reamintim, pe 26 martie, întreaga Rusie a fost cuprinsa de actiuni de protest anti-coruptie. Autoritățile de la Moscova nu au aprobat marsul de protest, cu toate acestea, peste 30 de mii de oameni au ieșit in strada in centrul Moscovei, din care mai mult de 1.000 au fost reținuti de politie. Proteste mai mici au avut loc, de asemenea, în zeci de alte orașe din Rusia.

Sursă: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *