CSI / Rusia

Putin a refuzat să retrocedeze Ucrainei controlul frontierei ucraineano-ruse din Donbas

Totodată, şeful statului rus a minţit din nou despre lipsa victimelor în operaţiunea de ocupare a Crimeei, potrivit unui interviu cu Bild. Referindu-se la condiţiile restabilirii controlului deplin al frontierei de stat a Ucrainei, Putin a declarat că acordul de la Minsk conţine următorul plan:

„În primul rând reforma constituţională, procesele politice şi apoi, pe baza acestor procese, după ce se crează atmosfera de încredere se finalizează toate procesele, inclusiv închiderea frontierei. Partenerii noştri europeni – şi cancelarul german şi preşedintele francez – ar trebui încă o dată să înţeleagă toate aceste probleme”, a spus Putin.

Preşedintele rus a spus că acordurile de la Minsk spun că amendamentele la Constituţia Ucrainei trebuie să acţioneze în mod permanent.

„Guvernul Ucrainei a prezentat dispoziţiile tranzitorii, a implementat o lege cu privire la statutul special al acestor teritorii. Dar această lege, pe care au inclus-o în Constituţie, este adoptată numai pe trei ani. Doi ani deja au trecut. Când ne-am întâlnit la Paris -…şi cancelarul german şi preşedintele Franţei – au fost de acord că legea ar trebui să aibă un caracter diferit, şi ar trebui să fie inclusă acolo în mod permanent „, – a spus Putin.

De asemenea, preşedintele rus a adăugat că modificarea Constituţiei Ucrainei nu a fost aprobată de către Radă Supremă nici în formă să actuală.

În acelaşi interviu, Putin a minţit că ocupaţia Crimeei a avut loc fără vărsare de sânge. Vladimir Putin a declarat că Crimeea nu a fost ocupată de ruşi şi a minţit că acţiunile Federaţiei Ruse pe peninsula nu au fost însoţite de violenţă. „Noi nu am dus război, nu am ocupat pe nimeni, nu s-a tras niciun foc şi nimeni nu a murit că urmare a evenimentelor din Crimeea. Nicio persoană!” – a spus Putin.

„.. Am folosit forţele armate pentru a descuraja cei peste 20.000 de militari din Ucraina să intervină în procesul de exprimare liberă a voinţei oamenilor care trăiesc acolo. Oamenii au venit la referendum şi au votat. Au vrut să fie parte din Rusia”, a spus Putin.

„Democraţia este voinţă poporului, poporul vrea să trăiască aşa cum a votat. Pentru mine nu sunt importante nici teritoriul, nici frontieră, ci soarta oamenilor” a declarat Putin, menţionând că prin termenul „Crimeea” el înţelege cei 2,5 milioane de locuitori ai Crimeei.

„Napoleon a spus cândva că justiţia este întruchiparea lui Dumnezeu pe pământ. Reunificarea Crimeei cu Rusia este o decizie justă”, a spus Putin.

De asemenea, el a spus că reacţia Occidentului la anexarea ilegală a peninsulei ucrainene a fost eronată. „A fost o greşeală şi nu avea că scop sprijinirea Ucrainei, ci doar să reducă oportunităţile de dezvoltare ale Rusiei..”

Amintim că armata rusă mascată în „miliţii de auto-apărare” a ocupat teritoriul Crimeei prin forţă armelor în luna februarie 2014. În timpul operaţiunilor, trupele ruse au izolat toate unităţile militare ucrainene.

Ca urmare a unei astfel de operaţiuni a fost ucis la Simferopol, cu foc de armă, militarul ucrainean – Serghei Kokurin. Un alt militar, căpitanul Fedun, a fost rănit în gât şi braţ.

În plus, mass-media din Crimeea a raportat că în timpul operaţiunilor a fost ucis şi reprezentantul „miliţiilor de auto-apărare” din Crimeea, cetăţean al Rusiei în vârstă de 33 de ani, Ruslan Kazakov.

Totodată, trupele de „auto-apărare” din Crimeea l-au răpit pe tătarul Reshat Ametov, cel care a susţinut un protest singular împotriva ocupaţiei din Crimeea. La scurt timp după răpirea sa, Ametov a fost găsit mort. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *