Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 09:31
Abonamente

CSI / Rusia 3 Mai 2017, ora 12:19

Putin: Cooperarea dintre Moscova şi Berlin este importantă pentru stabilitatea în Europa

Marime Font

Cooperarea dintre Moscova şi Berlin este importantă pentru asigurarea păcii şi a stabilităţii în Europa, a declarat marţi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei conferinţe comune la Soci cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, notează site-ul agenţiei Tass. 

"În anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia şi Germania au parcurs un drum lung către apropiere. Obiectivul nostru comun este acela de a păstra experienţa câştigată anterior şi de a dezvolta cooperarea bilaterală în numele păcii şi stabilităţii în Europa. Colaborarea noastră are o contribuţie semnificativă la stabilizarea economiei globale şi are perspective de dezvoltare. Mai există obstacole, pe care le vom discuta în cadrul procesului de negociere propus de Germania la G20", a precizat Putin.

Referindu-se la discuţiile cu Angela Merkel, preşedintele rus a spus că au avut loc întotdeauna într-o atmosferă deschisă. Summitul G20 din acest an va avea loc la Hamburg, în luna iulie.Vladimir Putin a subliniat că Rusia nu interferează în viaţa politică a altor ţări şi se aşteaptă la aceeaşi abordare în privinţa acestui aspect.

"Nu ne-am implicat niciodată în viaţa politică sau în procesele politice din alte ţări. Totodată, vrem ca nimeni să nu intervină în viaţa politică a Rusiei. Din nefericire, situaţia este la polul opus. Am observat de mai mulţi ani încercările de a influenţa activităţile politice interne din Rusia. Aceste interferenţe au fost văzute prin intermediul organizaţiilor non-guvernamentale, cât şi direct", a spus Putin în cadrul conferinţei de presă.

Preşedintele Rusiei a spus că nu există dovezi care să confirme acuzaţiile privind implicarea Moscovei în alegerile din Statele Unite din 2016, care au la bază lupta politică de la Washington.

"Ofer exemplul Statelor Unite, care nu au nicio dovadă care să demonstreze implicarea. Nu sunt decât simple zvonuri folosite în lupta politică internă a Statelor Unite. Apoi acestea sunt folosite imediat pentru a face presupuneri neîntemeiate despre state europene, inclusiv despre o ţară atât de prietenoasă ca Germania. Este cel puţin ciudat", a spus Putin.

Agenţiile americane de informaţii au susţinut că au dovezi potrivit cărora Rusia se afla în spatele spargerii conturilor de e-mail ale unor membri ai Partidului Democrat. Acţiunea ar fi avut ca scop avantajarea lui Donald Trump şi afectarea imaginii adversarei acestuia, Hillary Clinton.

sursa: mediafax.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md