Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 15:22
Abonamente

CSI / Rusia 14 Iunie 2017, ora 13:23

Putin i-a semnalat regelui saudit că sancţiunile impuse Qatarului au efecte negative în Orientul Mijlociu

Marime Font

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a discutat telefonic cu regele Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud, transmiţându-i că sancţiunile impuse Qatarului şi criza generată nu contribuie la soluţionarea conflictului sirian şi la combaterea în mod eficient a terorismului, anunţă Kremlinul. 

"Ţinând cont de rezultatele recentei vizite la Moscova a prinţului moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud, preşedintele Rusiei şi regele Arabiei Saudite au discutat despre teme actuale în sensul avansării relaţiilor saudito-ruse şi au exprimat angajamentul reciproc de intensificare a cooperării bilaterale", anunţă Preşedinţia Rusiei într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Cei doi şefi de stat au schimbat puncte de vedere despre actuala situaţie din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, atingând inclusiv tema deteriorării situaţiei în cazul Qatarului, situaţie care, din păcate, nu contribuie la intensificarea eforturilor pentru soluţionarea conflictului sirian şi combaterea terorismului. Cei doi lideri au convenit să continue contactele la diferite niveluri", precizează Kremlinul.Qatarul este vizat de o blocadă economică şi diplomatică instituită de către alte ţări arabe, sub coordonarea Arabiei Saudite, cel mai probabil la solicitarea preşedintelui SUA, Donald Trump, sub acuzaţia finanţării terorismului şi din cauza legăturilor cu Iranul.

Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, ministrul de Externe al Qatarului, a efectuat acum câteva zile o vizită oficială în Rusia, întâlnindu-se cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în contextul eforturilor Administraţiei de la Doha de a evita izolarea internaţională.

sursa: mediafax.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md