Bună Dimineața

Putin îşi mobilizează Interfrontul

Ea dă o importanţă deosebită pasului făcut spre „mişcarea de unificare a conaţionalilor ruşi”, menţionând că „Găgăuzia rămâne pe parcursul mai multor ani o insuliţă rusească pe teritoriul R. Moldova” şi că autonomia este „legată de Rusia prin credinţă comună, istorie, colaborare economică şi culturală”. „Pentru noi, este important să întărim poziţia limbii ruse în autonomie şi considerăm că e necesar să susţinem iniţiativa Frontului Popular din toată Rusia, care anunţă o responsabilitate deosebită faţă de libertatea şi demnitatea conaţionalilor din străinătate. Cred că programul Frontului Popular din toată Rusia va deveni o locomotivă unificatoare pentru ţările ex-sovietice, care, pe parcursul ultimilor 20 de ani, au putut să tragă învăţăminte din acea catastrofă geopolitică care a fărâmiţat o ţară şi popoarele ei unite cândva”, adaugă Dimoglo.

Iată că, timp de 20 de ani, Rusia a reuşit să crească în curtea noastră un fel de tineret cu balalaica în clarinet, care cântă acelaşi refren şovin ca pe timpurile internaţionalei bolşevice. Această Nina Dimoglo nu se deosebeşte cu nimic de Evgheni Şolari, liderul mişcării proruse „Moldova Nouă” din Chişinău, care de asemenea a aderat la Frontul Popular al întregii Rusii, condus de Vladimir Putin cu ajutorul căruia premierul rus vrea să-şi atingă scopurile expansioniste. Iar de la Tiraspol, mişcarea „Vozrojdenie Pridnestrovia” a lui Evgheni Şevciuk a contribuit, prin aderare, la apariţia Frontului Popular al lui Putin pe malurile Nistrului…

Sâmbăta trecută, la Moscova, a avut loc congresul mişcării internaţionale a conaţionalilor ruşi care susţin Frontul Popular din toată Rusia. Au participat şi reprezentanţi ai minorităţii ruse din RM, unul dintre care a fost Evgheni Şolari. La întrunire au fost adoptate punctele de bază ale programului „Reunificarea poporului” şi a fost ales Biroul Politic al „Rusiei Internaţionale” şi Comitetul Internaţional de asistenţă a Frontului Popular din toată Rusia. Bunăoară, în Biroul Politic au intrat persoane cunoscute prin şovinismul lor rusesc, precum rusul Modest Kolerov, ucraineanca Natalia Vitrenko, transnistreanul Evgheni Şevciuk.

Astfel, Moscova devine centrul unui nou Komintern – cel al Frontului Popular format de Vladimir Putin, care revine în fruntea statului rus cu ambiţii hitleriste şi staliniste, urmărind scopul de a reface pretinsa Rusie Istorică, prima etapă fiind crearea Uniunii Economice Euroasiatice. Serghei Sergheev, liderul asociaţiilor ruseşti din Estonia, aplauda la congres iniţiativa lui Putin şi menţiona: „Unificarea pământurilor trebuie începută cu unificarea popoarelor despărţite. Aceasta trebuie să fie principala direcţie a mişcării „Rusia Internaţională” şi a Frontului Popular al lui Putin”. Iar un conaţional de-al său comenta astfel lucrările congresului: „Au existat şi există mai multe motive obiective care au condus la destrămarea URSS. Înlăturarea lor poate fi făcută doar cu forţe militare, adică trecând cu Armata Roşie prin toate republicile, aşa cum s-a întâmplat în 1920-1921, apoi, cu „iniţiative de jos”, de refăcut URSS. Dacă Putin şi iniţiatorii „Rusiei Internaţionale” nu sunt gata să treacă în marş militar prin fostele republici sovietice, ca să le forţeze să intre în noul proiect, împuşcând sau arestând oponenţii unificării, ei pot să uite despre visurile lor de a reface fostul imperiu”. Este o spusă fără ocolişuri despre ceea ce se coace la Moscova. Asta-i Rusia. Pe ea – fără mitraliere „Maksim”, fără tancuri T-34, fără „Kalaşnikov” sau fără MiG-uri – nu o duce capul la altceva. Peste tot şi-a activat coloana a cincea, angajată acum în ariergarda Frontului lui Putin; la noi – începând cu ambasadorul Kuzmin, cu liderii separatişti de la Tiraspol, susţinuţi de „Patrioţii Moldovei”, PSD, PCRM etc. şi terminând cu tinerei ca Nina Dimoglo de la mişcarea găgăuză „Ilery” sau Evgheni Şolari de la „Moldova Nouă”.

Un stat care se respectă i-ar pune la punct pe aceştia, căci realitatea ne avertizează: Interfrontul rusesc atacă, noi însă ne bălăcim, de peste 20 de ani deja, în aceeaşi mocirlă… Liderii noştri liberal-democraţi ne sustrag şi îşi sustrag atenţia de la marele pericol de la Răsărit – o fac prin certurile lor -, dar, între timp, cară cu căldările apa propriilor interese la moara expansionismului rusesc. Ce facem?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *