Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 13:43
Abonamente
 
 
 

Media 18 Martie 2014, ora 15:05

Putin nu știe ce spune: compară Crimeea cu republica Kosovo

Marime Font

„Începe o nouă epocă, la tribună a vorbit Hitler”, a concluzionat pe blogul său jurnalistul rus Andrei Malghin cu referire la ultimul discurs al președintelui rus Vladimir Putin ținut la Kremlin. 

Putin a declarat că s-a bazat pe experiența autonomiei Kosovo atunci când a recunoscut independența Crimeii. Andrei Malghin găsește două interpretări ale afirmației președintelui rus. 

„1. Fie putin consideră că secesiunea autonomiei Kosovo a decurs legal și, prin urmare, Rusia recunoaște independența autonomiei.
2. Fie Putin consideră că raptul regiunii Kosovo a decurs ilegal, și prin urmare este ilegală și anexarea Crimeii.Ce-i în capul lui Putin? Negură?
Cel mai înfiorător a fost însă altceva: Putin a declarat deschis că regretă destrămarea URSS, că în fostele republici sovietice au rămas foarte mulți ruși, că drepturile rușilor sunt încălcate și că Rusia este gata să vină în ajutorul lor. „Refacerea unității lumii ruse” care, potrivit lui Putin, va deveni o nouă idee națională, este o amenințare directă împotriva ordinii în lume. Sper că Occidentul să înțeleagă anume așa acest mesaj. 
În general, întreg discursul are o bătaie mult mai lungă decât situația din Crimeea. SUA este declarat dușmanul nr.1, iar Rusia vrea să se revanșeze pentru umilința prin care ar fi trecut Rusia după destrămarea URSS. Mai pe scurt: începe o nouă epocă, la tribună a vorbit Hitler”. 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md