Actualitate

Putin ordonă: „Să fie criptorublă!”

Publicația menționează că președintele rus Vladimir Putin a instruit instituțiile statului să lucreze la „criptorublă”.

Se presupune că criptomoneda ruseasca va permite efectuarea de tranzacții financiare evitând sancțiunile, care limitează oportunitățile de finanțare ale economiei Rusiei.

FT subliniază faptul că Rusia este încă departe de a lansa „criptorubla”. Cu toate acestea, Kremlinul spera astfel să reziste în fața încercărilor SUA de a împiedica dezvoltarea economiei Rusiei.

Statele Unite au interzis unui numar de zeci de oficiali, agenții, companii și aliați ai lui Vladimir Putin să folosească sistemul financiar de stat al SUA și să efectueze tranzacții în dolari. Sancțiunile au fost impuse după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014.

Publicația menționează că activitatea de creare a criptomonedei proprii în Rusia are loc pe fondul încercărilor din partea autorităților de reglementare din SUA de a înțelege tehnologia financiară a monedelor digitale, care se află acum în creștere activă.

Autoritățile de reglementare au avertizat investitorii că monedele digitale tip bitcoin vor fi supuse reglementării financiare federale și au cerut ca acestea să fie tratate cu prudență.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *