Putin sare în apărarea ASASINILOR: ”Nu am găsit nimic criminal în acțiunile celor doi”

publicat în Actualitate pe 12 Septembrie 2018, 13:40

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că suspecții în cazul Skripal se află în Federația Rusă și că autoritățile ruse nu au găsit nimic criminal în acțiunile lor, transmite agentia de stat rusa TASS.

Potrivit lui Putin, autoritățile ruse sunt conștiente de prezența acestor persoane, dar nu pot afirma nimic incriminator despre cei doi.

„Cu siguranță că ne-am uitat ce fel de oameni sunt, știm cine sunt. I-am găsit. Sunt civili, bineînţeles. Nimic special și criminal nu am descoperit, vă asigur“, – a spus Putin.

Procurorii britanici au acuzat pe 5 septembrie doi suspecți cu cetateie rusa, care sunt văzuti de Londra ca executanți ai otrăvirii în Salisbury a lui Serghei Skripal si fiicei sale Iulia. Cei doi rusi sunt Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, nume despre care autroitatile britanice sustin ca sunt false.

Premierul britanic Theresa May a anuntat la randul sau că suspecții sunt ofițeri GRU – serviciul de informatii militar al Rusiei. Marea Britanie a emis mandat european de arestare pentru cei doi ruși.

Anterior, Ministerul rus de Externe a declarat că nu cunoaste persoanele incriminate de Londra și a acuzat Marea Britanie ca „manipuleaza informații“.

Sursa: paginaderusia.ro