Putin se opune sancțiunilor împotriva Georgiei

publicat în Externe pe 9 Iulie 2019, 19:27

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că este împotriva sancțiunilor impuse Georgiei. „Nu aș face asta din respect față de poporul georgian", a spus liderul de la Kremlin în cadrul unui breafing de presă, transmite Ria.ru. 

Inițiativa de a aplica măsuri restrictive a aparţinut iniţial Dumei de Stat. După declarația lui Putin, deputații ruși au spus că deocamdată nu intenționează să renunțe la ideea de a impune sancțiuni Gerogiei. La rândul său, reprezentanții Guvernului de la Moscova afirmă că țin cont mai mult de opinia președintelui.

Relațiile dintre Moscova și Tbilisi trec printr-o perioadă dificilă. Recent, în Georgia au început proteste antiguvernamentale și antiruse, ceea ce a dus la suspendarea legăturilor aeriene dintre aceste țări. Duminică, prezentatorul TV al canalului georgian Rustavi-2, Georgy Gabunia, în programul său de autor, s-a adresat într-un limbaj obscen președintelui rus și al părinților acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că „atacurile rusofobe" au devenit mai grave în Georgia și că Tbilisi nu dorește să oprească „criminalii extremiști".