Actualitate

Putin şi-a blocat principalul CONCURENT la ALEGERILE prezidenţiale

Aleksei Navalnîi însă respinge argumentul ca neconstituţional. El şi-a chemat susţinătorii să boicoteze alegerile, dacă nu va fi lăsat să candideze împotriva lui Putin.

Aleksei Navalnîi, unul din liderii opoziţiei nonsistem, a fost desemnat duminică, la Moscova, candidat independent în alegerile prezidenţiale din martie de către un grup de iniţiativă format din aproape 750 de persoane. Rezoluţii similare au fost adoptate de grupuri iniţiativă pro Navalnîi în mai multe oraşe din Rusia.

Adunarea din capitala rusă, la care a participat şi Aleksei Navalnîi, s-a desfăşurat într-un cort instalat pe malul unui lac într-o pădure de agrement. Toate adunările electorale s-au desfăşurat fără incidente.

În acest an, Aleksei Navalnîi a reuşit să scoată în stradă la acţiuni neautorizate împotriva puterii şi corupţiei la vârf zeci de mii de persoane.

Săptămâna trecută, referindu-se la el, preşedintele Putin a declarat că marea majoritate a ruşilor nu doresc şi nu vor permite destabilizarea situaţiei interne şi "maidane ca în Ucraina".

Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie 2018, favoritul lor absolut fiind actualul preşedinte, Vladimir Putin. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *