Ultima oră

R. Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti

Prim-ministrul a mulțumit părții române pentru sprijin, menționând importanța acestuia în realizarea agendei europene a Republicii Moldova, dar și în implementarea proiectelor bilaterale. „România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener – trăim în același spațiu și avem aceleași valori. Ținem la proiectele comune deja pornite și ne dorim continuarea acestora pentru a ne apropia și mai mult” , a spus premierul.

Printre proiectele comune de interes major au fost evidențiate – construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două țări. Ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că grantul oferit de România pentru renovarea grădinițelor din Republica Moldova a fost suplinit recent cu 3 milioane de euro.

Oficialii au mai făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor promovate de Guvern, dar și a implementării angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare. Premierul a menționat că Republica Moldova mizează pe susținerea României, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *