Ultima oră

R. Moldova s-a asociat la al şaptelea Program-Cadru al Comunităţii Europene

Acţiunea se desfăşoară în contextul semnării, la 11 octombrie 2011, a Memorandumului de Înţelegere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asocierea ţării noastre la al Şaptelea Program Cadru al Comunităţii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi activităţi demonstrative (2007-2013).

Manifestarea face parte dintr-o serie de acţiuni întreprinse de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în vederea promovării oportunităţilor survenite pentru comunitatea ştiinţifică, mediul de afaceri, societatea civilă, ca urmare a obţinerii noului statut în cadrul PC7.
La eveniment participă acad. Gheorghe Duca, preşedintele AŞM, Dirk Steffen Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în RM, Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Laurent Bochereau, şeful Departamentului pentru politică de cooperare internaţională, Kamila Partyka, responsabilă pentru Acţiunile Marie Curie, Hasan Turgay Tursun, responsabil pentru Relaţii Internaţionale, Centrul Comun de Cercetare ş.a.

În cadrul evenimentului de lansare vor fi prezentate posibilităţile de participare în cadrul Acţiunilor Marie Curie şi Centrului Comun de Cercetare pentru cercetătorii din R. Moldova.

Potrivit Centrului media al AŞM, acţiunea este organizată în parteneriat cu Directoratul General pentru Cercetare şi Inovare al Comisiei Europene, fiind de o importanţă majoră pentru cooperarea Republica Moldova-Uniunea Europeană în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, precum şi pentru creşterea rolului cercetării şi inovării pe agenda publică naţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *