Politică

R. Moldova transmite României preşedinţia APCEMN

În deschiderea celei de-a 45-a sesiuni a APCEMN, care se desfăşoară astăzi şi mâine la Chişinău, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că într-o lume a globalizării cooperarea economică între state este esenţială, transmite IPN.

Cooperarea economică între ţările din regiunea Mării Negre reprezintă o oportunitate valoroasă, care va aduce beneficii tuturor statelor de regiune, contribuind la stabilitatea şi prosperitatea regională, a menţionat Andrian Candu. Preşedintele legislativului a mai spus că activitatea în această organizaţie este, probabil, una dintre cele mai dificile deoarece în jumătate din cele 12 state membre există conflicte şi totodată organizaţia este o platformă ideală de comunicare între statele care în context bilateral poate că nu discută.

Oficialul a adăugat că Republica Moldova şi-a făcut alegerea – vrea să se integreze în UE, însă în acelaşi timp poate avea relaţii comerciale şi cu partenerii tradiţionali, din est.

Vicepremierul Natalia Gherman, ministru de externe, a spus că în cele 6 luni cât a deţinut preşedinţia APCEMN Republica Moldova a încercat să promoveze stabilitatea regională şi cooperarea economică. A fost elaborat un calendar ambiţios pentru a consolida cooperarea pe mai multe domenii: economie, transport, ocrotire a sănătăţii etc.

În această perioadă, au fost organizate 3 şedinţe la nivel înalt, iar Republica Moldova a cooperat cu Uniunea Europeană în acest sens. Natalia Gherman a subliniat că trebuie îmbunătăţită comunicarea dintre APCEMN şi Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră.

Cea de-a 45-a sesiuni APCEMN se încheie miercuri, 10 iunie, cu transmiterea preşedinţiei către România.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *