Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 07:50
Abonamente

Timpul Liber 26 Septembrie 2017, ora 16:27

evenimentR. Moldova va deveni în 2018 „Capitală Mondială a Turismului Vinicol”

Marime Font

 
 
 

 Republica Moldova va fi în 2018, sub egida ONU, „Capitala Mondială a Turismului Vinicol” și gazda celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol. La eveniment sunt așteptați participanți din 70 de țări, transmite IPN.

Directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă selectarea Republica Moldova pentru a găzdui acest eveniment este considerată o victorie pentru imaginea țării ca destinație turistică și o va poziționa în topul mondial al destinațiilor turistice vinicole.

Agenția Turismului a prezentat și primul spot al turismului vinicol moldovenesc – „Let’s raise a glass of wine in Moldova”. Directorul general al Agenției Turismului spune că turismul vinicol este acel „must see”, pentru care turiștii străini sunt tentați să viziteze Moldova. Spotul a costat 9500 de lei – bani publici. Agenția Turismului își propune în timpul apropiat să creeze sporturi tematice pentru turismul ecologic, turismul rural, gastronomic, cultural și turismul de aventură.Stanislav Rusu a declarat că interesul turistic față de Republica Moldova crește de la an la an. Anul trecut, conform datelor poliției de frontieră, au fost 3,4 milioane de intrări ale cetățenilor străini, cu peste 500 de mii mai mult decât în 2015. Conform datelor Organizației Mondiale a Turismului acest indicator a permis Moldovei să se claseze pe locul cinci în lume ca țară care a înregistrat în 2016 cea mai rapidă creștere a numărului de turiști străini. De asemenea, în primul semestru al anului 2017 s-a atestat o creștere de 6,1% al numărului de sosiri comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Chiar și așa, rezultatele nu sunt cele scontate. Dacă la nivel Mondial turismul ocupă 10% din PIB, la nivel de țară acest indicator este de doar 1%. Potrivit lui Stanislav Rusu, domeniul necesită reformare. În curând Moldova va trece la o nouă metodă de evidență statistică a sectorului industriei turistice, care va permite calcularea majorităților cheltuielilor pe care le va avea un turist străin în Moldova.

Cu referire la alte proiecte, Stanislav Rusu a comunicat că Agenția Turismului, în colaborare cu colegii din România, va lansa în curând trei proiecte noi: Drumul Viilor, Drumul Mănăstirilor și Fortărețele Medievale. O noutate se referă la lansarea a mai multor proiecte transfrontaliere în colaborare cu Ucraina.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md