Economie

R. Moldova va primi din partea Băncii Mondiale 30 mln dolari pentru creştere economică durabilă

Operațiunea de 30 milioane dolari SUA oferă sprijin în contextul Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2020” și reprezintă o componentă esențială a Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru anii fiscali 2014-17. Ea este prima dintr-o serie programatică de două operațiuni și este o continuare a celei mai recente Operațiuni privind politicile de dezvoltare, orientată pe competitivitate, aprobată în noiembrie 2012.

”Avem plăcerea să suținem eforturile Guvernului Republicii Moldova în vederea realizării creșterii economice durabile și incluzive prin tranziția spre un model de creștere bazat pe investiții, competitivitate sporită, inovații și exporturi”, a declarat Abdoulaye Seck, director pentru Moldova, Banca Mondială.

„Sprijinul nostru corespunde în întregime priorităților naționale de dezvoltare ale țării și își propune să vizeze reformele principale, care pot contribui la stimularea creșterii economice generate de sectorul privat, sporind în același timp echitatea și eficiența investițiilor publice în scopul reducerii sărăciei și promovării creșterii economice partajate pentru toți cetățenii Moldovei”.

De la momentul aderării Moldovei la Banca Mondială în 1992, peste 1 miliard dolari SUA au fost alocați unui număr de 49 operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 7 proiecte active, suma angajamentelor totale constituind 162,2 milioane dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea mediului de afaceri, educația, asistența socială, guvernarea electronică, sănătatea, agricultura și altele. Corporația Financiară Internațională a oferit investiții în sumă de 233 milioane dolari SUA în cadrul a 24 proiecte în diverse sectoare, iar Agenția Multilaterală pentru Garantarea Investițiilor a oferit garanții în sumă de 95 milioane dolari SUA. Ambele instituții sunt membri ai Grupului Băncii Mondiale, se precizează într-un comunicat al Băncii Mondiale.

sursa: interlic.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *