R. Moldova va primi sprijinul necesar pentru dezvoltarea unei agriculturi competitive

publicat în Actualitate pe 29 Mai 2018, 14:26

Republica Moldova a fost selectată de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură în calitate de stat prioritar în materie de asistență. FAO îi va acorda tot sprijinul necesar în dezvoltarea unei agriculturi durabile și competitive, asigurarea dezvoltării rurale, atenuarea consecințelor cauzate de dezastrele naturale. O declarație în aceste sens a fost făcută de către Raimund Jehle, reprezentant FAO pentru Europa/Asia Centrală și, prin cumul, reprezentant nerezident al organizației în Moldova, la întrevederea cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi, transmite IPN.

Citat într-un comunicat de presă al MAEIE, Tudor Ulianovschi a declarat că Republica Moldova acordă o importanță majoră cooperării cu FAO, pe parcursul anilor remarcându-se în cadrul organizației nu doar în calitate de beneficiar de asistență, dar și pe poziție de contribuitor la realizarea mandatului FAO.

„În spiritul bunei cooperări de până acum, mizăm în continuare pe experiența și expertiza FAO în realizarea obiectivelor naționale stabilite în Programul de activitate al Guvernului de modernizare și sporire a competitivității sectorului agroalimentar, atenuarea consecințelor cauzate de dezastrele naturale, dezvoltarea sectorului semincer etc.”, a accentuat ministrul Ulianovschi.

Interlocutorii au avut un schimb de opinii privind implementarea de către Republica Moldova a Agendei 2030 de Dezvoltare Durabilă, în special în domeniul alimentației și agriculturii durabile, au evaluat progresul în realizarea Programului cadru de Țară Republica Moldova – Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru anii 2016-2019.

Sursa: ipn.md