Actualitate

R.Moldova a primit cel mai mic volum de granturi din ultimii zece ani

Volumul granturilor recepționate în 2017 a fost de doar un miliard de lei, cu două miliarde de lei mai puțin decât a fost planificat inițial.

„Tendința neplăcută se menține deja al treilea an consecutiv. Iar suma totală a ratărilor în ultimii 3 ani se ridică la 6,1 miliarde lei. Creșterea masivă a suportului extern sa văzut foarte clar în perioada 2013-2014 când sprijinul financiar extern sub formă de granturi a ajuns la 4 miliarde de lei. Acest sprijin trebuia să crească și în următoarea perioadă și să ajungă la cel puțin 8 miliarde de lei anual. Însă din nefericire acest lucru nu a avut loc”, a menționat Veaceslav Ioniță.

În acest context, expertul a subliniat că autoritățile au obligația să restabilească urgent relația de încredere cu partenerii externi, fără de care este imposibilă susținerea financiară a țării.

„Fără suport extern, R. Moldova nu are cum să-și dezvolte infrastructura sa care se află într-o stare deplorabilă, nu are cum realiza reformele necesare și nu poate crește competitivitatea economiei și a produselor sale atât pe piața externă, cât și internă”, a mai spus economistul.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *