CSI / Rusia

Rada Supremă de la Kiev a declarat Federaţia Rusă drept STAT AGRESOR, iar Doneţk şi Lugansk – organizaţii teroriste

(UPDATE 14.00) Rada Supremă de la Kiev a adoptat un proiect de lege prin care recunoaşte Federaţia Rusă drept stat agresor, iar autoproclamatele republici populare Doneţk şi Luhansk – organizaţii teroriste. Documentul a fost adoptat cu voturile a 271 de deputaţi, titrează radiochisinau.md.

Printre autorii proiectului de lege se numără deputaţii Iulia Timoşenko, lider al partidului "Batkivşcina", Oleg Bereziuk, membru al partidului "Samopomici", Oleg Liaşko, lider al partidului radical cu acelaşi nume şi mulţi alţi parlamentari ucraineni.

(Știre inițială) ‘Am discutat această problemă (a declarării Rusiei drept stat agresor). Parlamentul va adopta mâine (marți) o decizie corespunzătoare, care va fi destul de dură’, a declarat liderul fracțiunii ‘Samopomoșci’, Oleg Bereziuk, la sfârșitul întâlnirii menționate.

Deputatul ucrainean a mai indicat că, tot marți, Rada Supremă ‘se va adresa țărilor aliate în vederea acordării de ajutor militar Ucrainei, pentru ca armata acestei țări să fie mai eficientă în luptele cu agresorul’.

Anterior, guvernul de la Kiev a anunțat instituirea stării de urgență în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, unde insurgenții proruși au declarat că au în plan crearea unui front comun după ce au lansat vineri o nouă ofensivă împotriva trupelor guvernamentale. În același timp, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost instituită starea de alertă maximă.

Pe acest fond, o reuniune extraordinară a Comisiei NATO-Ucraina a avut loc luni la Bruxelles, la nivel de ambasadori, pentru a fi discutată situația din estul Ucrainei. La sfârșitul reuniunii, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut din nou apel la Moscova ‘să înceteze susținerea separatiștilor’ și a calificat drept un ‘nonsens’ declarațiile anterioare ale președintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat armata ucraineană că este ‘legiunea străină a NATO’.

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *