Sport

Radu Baranov, la un pas de a lua aurul

Opt reprezentanti ai R. Moldova au participat la editia ordinara a Campionatului Mondial de lupte universale gazduit de capitala Cehiei, Praga. Indubitabil, cele mai mari sanse la cucerirea unei medalii a avut-o politistul Radu Baranov din Ungheni.

Pregatiti de catre antrenorul principal al selectionatei nationale de lupte universale, Ion Gheorghiu, atletii nostri au abordat cu multa seriozitate turneul din Cehia, formand un nucleu consolidat de performeri, in pofida faptului ca au in spate evolutii diferite. De exemplu, daca ungheneanul Radu Baranov are deja in palmares mai multe distinctii si cupe ale unor turnee internationale de amploare, apoi Iurie Todireanu din Soroca, in varsta de 35 de ani, a participat pentru intaia oara la un turneu international.

La finele lunii septembrie curent, Radu Baranov relata in fata jurnalistilor sportivi amanunte privind evolutia sa la Campionatele Europene, incheiate la Baku (Azerbaidjan), unde intrase in posesia titlului suprem. Intr-un moment de sinceritate, performerul afirmase ca unica distinctie care-i lipseste din propria colectie este o medalie de aur la un campionat mondial. Ne spunea politistul din Ungheni ca viseaza sa revina in decembrie de la Mondialele din Praga cu o medalie de aur, pentru ca apoi sa invite presarii in localitatea sa de bastina si sa le demonstreze pretioasa colectie de distinctii.

Din pacate, Radu Baranov nu a reusit sa-si realizeze visul la turneul din Cehia. „Nu-mi ramane decat sa astept editia din anul viitor pentru a lupta din nou pentru aur”, avea sa se destainuiasca luptatorul la conferinta de presa organizata in sala AVIV, imediat dupa revenirea de la Mondiale. Cu certitudine, medalia de argint nu poate fi comparata cu titlul suprem, dar e o performanta notabila, care va ramane in cronicile sportului autohton.

La acest campionat, Radu a debutat intr-o noua categorie de greutate (pana la 90 kg), fapt care nu a influentat in niciun fel evolutia sa si dorinta eterna de a invinge. Antrenorul Ion Gheorghiu a remarcat ca „Radu a avut adversari foarte puternici, devansandu-i in calea spre podium pe reprezentantii Japoniei, Uzbekistanului si Romaniei. Doar in finala, unde s-a confruntat cu un sportiv rus, Radu nu a repurtat victorie si s-a ales cu locul secund”.

Cea mai buna performanta moldoveneasca in Cehia a realizat-o insa sportiva Olga Gusikov (Rabnita), care a devenit campioana in concursul general la categoria de 48 kg, dar si premianta de bronz la proba de lupte in aceeasi categorie.
Ultima medalie obtinuta de catre sportivii nostri la Mondialele de la Praga apartine soroceanului Iurie Todireanu, care pana in prezent a practicat boxul, iar recent a decis sa-si incerce fortele si in luptele universale, obtinand medalia de bronz in categoria de 95 kg.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *