Actualitate

Raed Arafat: Suntem la risc scăzut de apariţie de Ebola în ţară, nu este nici un motiv de panică

"Este rugămintea mea să transmiteţi că la noi rămânem la un risc scăzut, noi neavând curse directe, neavând contact direct, dar, normal, nu putem să excludem că pot să apară astfel de cazuri. Însă suntem la un risc scăzut şi nu este niciun motiv de panică, la momentul actual, din partea populaţiei. (…)Trebuie să tratăm problema cu înţelepciune şi desigur, cu seriozitate, că să fim pregătiţi cât mai bine", a precizat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat.

Conform lui Arafat, au fost stabilite procedurile pentru izolarea temporară şi transferul către un spital desemnat în această problema, care va fi un spital militar de campanie în zona apropiată Bucureştiului.

"Pregătirile continuă, nu e niciun secret că guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru a ne pregăti mai bine în cazul în care ar apărea astfel de situaţii. Din punct de vedere al diagnosticului, confirmarea finală se face în laboratoare speciale. Procedurile la nivel naţional au fost deja discutate, există măsuri la nivel naţional, continuăm pregătirea, asta este cert, au fost alocate fonduri pentru cele trei ministere – Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii şi cel al Apărării, pentru dotările specifice. Din păcate nu există medicaţie sau vaccinare specifică. Nu trebuie decât dotarea cu echipamente de protecţie, să fie izolat omul până la un spital", a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *