Actualitate

Răfuieli între separatişti: Ori se predă, ori va fi dat în căutare

„În cazul în care Evghenii Șevciuk nu se va întoarce în «republică» și nu se va prezenta în fața legii, va fi dat în căutare”, a declarat Anatolii Gurețkii în fața așa-zisului Soviet Suprem de la Tiraspol.
Remarcăm faptul că transnistria fiind o „republică” nerecunoscută de nimeni, nu-l va putea anunța pe Șevciuk în căutare internațională. Pretinsele autorități îl pot căuta doar în regiunea transistreană, în timp ce Evhenii Șevciuk a confirmat faptul că s-a retras pe malul drept al Nistrului.

Pretinsele organe de drept de la Tiraspol îl mai învinuiesc pe Șevciuk de coruperea unor deținuți cu scopul ca aceștia să de mărturii false în cadrul unor interogatorii. Astfel lui Șevciuk i-a fost intentat încă un dosar penal pentru „cumpărarea” și grațierea unor deținuți.

Amintim că Șevciuk mai figurează încă în cinci dosare penale în stânga Nistrului. Acesta este acuzat de fraudă în proporții deosebit de mari. Astfel procurorul, Anatolii Gurețki a anunțat că Șevciuk riscă 12 ani de pușcărie, dacă va fi găsit vinovat.

La fel, amintim că fostului lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, i-a fost ridicată imunitatea pe 28 iunie, după ce deputații din pretinsul legislativ din stânga Nistrului au votat propunerea pretinsului procuror general din regiune, Anatolii Gurețki. Pe numele lui Șevciuk a fost pornit un dosar penal, acesta fiind acuzat de fraudă în proporții deosebit de mari.

La scurt timp Evghenii Șevciuk explicase că ridicarea imunității sale politice de către Sovietul Suprem și pornirea unui dosar penal pe numele său nu este altceva decât o „reglare de conturi” dintre puterea actuală și oponenții ei.

Fostul lider al regiunii transnistrene, s-a retras pe malul drept al Republicii Moldova. Acesta anunța că a fost nevoit să părăsească Transnistria nu din cauza intentării dosarului penal și a ridicării imunității de către Sovietul Suprem, ci din motivul că viața sa s-ar afla în pericol.

Deschide.md 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *