Internațional

Răscoală pe străzile din Germania: Bandele neonaziste atacă barbar imigranţii

Însă, poliţia susţine că solicitanţii de azil au declanşat confruntarea, iar apoi au aruncat cu sticle şi diverse obiecte către forţele de ordine, chiar dacă acestea interveneau pentru a-i salva de mânia grupărilor extremiste. Concret, în jur de 100 de luptători neonazişti, deopotrivă bărbaţi şi femei, au atacat aproximativ 20 de imigranţi în oraşul Bautzen, după ce solicitanţii de azil au început să le adreseze injurii şi cuvinte jignitoare.

Analiştii spun că acest incident are loc în contextul în care cancelarul german Angela Merkel îşi continuă lupta politică cu adversarii săi folosind argumentul "uşii deschise pentru imigranţi" din partea Germaniei. 

Poliţia a reuţit să disperseze cele două grupuri rivale folosind bastoane de cauciuc, dar şi sprayuri lacrimogene pentru a calma spiritele. În timpul confrutărilor de stradă, un tânăr marocan, în vârstă de 18 ani, a fost transportat la spital cu răni serioase cauzate de o sticlă cu care a fost lovit la faţă. Nici echipa de intervenţie de pe ambulanţă nu a scăpat uşor, fiind lovită cu pietre şi sticle după ce a fost prinsă între cele două tabere.

Localitatea Bautzen este situată în estul Germaniei, fiind un oraş din fostul RDG, dar şi scena unor confruntări violente împotriva solicitanţilor de azil. În luna februarie, un hotel care urma să găzduiască un grup de imigranţi a fost incendiat cu sticle Molotov.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *