Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Moldova 26 Septembrie 2017, ora 17:44

Răspunsul judecătorilor pentru avocați care amenință cu boicot: Operează cu statistici și nu țin cont de gravitatea infracțiunilor

Marime Font

 
 
 

Curtea de Apel Chișinău califică intenția avocaților Baroului Chișinău de boicotare a ședințelor de judecată, cu declanșarea unei greve generale, drept o imixtiune directă în activitatea judecătorilor.

Reacția vine după ce avocații s-au arătat revoltați de aplicarea excesivă a arestului preventiv și arestului la domiciliu. Într-un comunicat al instanței se arată că este inadmisibilă înaintarea unor revendicări la soluțiile ce urmează să le adopte magistrații la recurs. În comunicat se menționează că argumentele avocaților, care fac referire la statistica aplicării arestului, au la bază un raport superficial, elaborat de avocați stagiari, în care nu s-a ținut cont de categoria infracțiunior pentru care au fost aplicate arestul preventiv și cel la domiciliu.

Studiul paralel efectuat de instituția noastră indică faptul că în majoritatea cazurilor (în jur de 80%) măsurile preventive sub formă de arest preventiv sau la domiciliu se dispun în privința infracțiunilor deosebit de grave sau excepțional de grave săvârșite cu intenție”, se menționează în comunicatul Curții de Apel. Este vorba despre infracțiunile legate de droguri, omor, escrocherie, corupție.Curtea de Apel Chișinău atrage atenția și asupra faptului că măsura de reprimare se aplică de judecătorul de instrucție, iar instanța de recurs, în cazul contestării, verifică legalitatea încheierii atacate și argumentele invocate în cererea de recurs, având drept scop repararea erorilor de drept comise de instanţa de fond.
 
Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul