Externe

Răspunsul lui Zelenski la cererea de demisie: „Sunt obosit, dar în general mă simt destul de bine”

În răspunsul șefului statului ucrainean se arată că art. 108 din Constituția Ucrainei definește în mod clar condițiile în care prerogativele președintelui se încheie înainte de termen: demisia, incapacitatea de a-și exercita funcția din motive de sănătate, eliberarea din funcție în urma punerii sub acuzare sau a decesului.

„Pentru motive obiective și, sper, destul de clare, în conformitate cu clauzele 1, 2 și 4, nu pot să-mi părăsesc funcția. În primul rând, nu pot ignora voința a 73% dintre alegătorii care au participat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina și mi-au încredințat votul. În al doilea rând, desigur că obosesc (mai ales în vechiul birou, cu fantome ale comunismului prin dulapuri), dar în general mă simt destul de bine și intenționez să rămân în continuare într-o formă fizică bună”, a declarat Zelenski.

În același timp, președintele ucrainean a îndemnat cetățenii să solicite parlamentarilor votarea proiectului de lege „Cu privire la procedura specială de înlăturare din funcție (impeachment) a președintelui Ucrainei”, pe care a înaintat-o Radei Supreme la 29 mai 2019. „Sprijinul din partea aleșilor poporului pentru acest proiect de lege, prin care eu încep lupta pentru retragerea imunității tuturor oficialilor fără excepție și procesul de curățare a puterii de vechii politicieni corupți, vă va permite să obţineţi demisia mea în mod legal și, cel mai important, pe o cale reală”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Menţionăm că, pe 23 mai, e-petiţia „Pentru demiterea lui Zelenski” a fost semnată în 24 de ore de către 25 de mi de cetăţeni ucraineni – un număr suficient pentru a fi pusă în discuţie.

Sursa: Censor.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *