Răspunsul premierului Pavel Filip la nemulțumirea lui Igor Dodon că armata se dotează cu armament: ”Cine nu are grijă de propria armată, va hrăni una străină”

publicat în Ultima oră pe 1 Martie 2018, 18:00

„Dacă nu ai grijă și nu hrănești armata ta, atunci o să ajungi să hrănești o armată străină”. Cu astfel de replică a venit premierul Pavel Filip la declarațiile președintelui Igor Dodon, care își dorește audierea ministrului Apărării, Eugen Sturza, la Consiliul Superior de Securitate, săptămâna viitoare.

„Poate îşi doreşte domnul preşedinte să avem o armată slabă sau să nu mai existe armată, sau să avem o armată pe hârtie, dar nu merge. Un stat trebuie să aibă o armată şi dacă nu crede în cele ce spun eu, ştiu că dumnealui are un idol, care se numeşte preşedintele Federaţiei Ruse şi am văzut în cadrul conferinţei anuale pe care o petrece domnul Putin cum a răspuns la această întrebare. Când cineva l-a întrebat despre cheltuielile care se fac pentru armată. A răspuns în formă de glumă. A zis că dacă nu ai grijă şi nu hrăneşti propria armată, atunci o să hrăneşti o armată străină”, a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Șeful Guvernului a adus drept exemplu și un banc, spus la aceeași conferință de presă de Vladimir Putin.

”Un ofiţer în rezervă și-a întrebat fiul, care a venit în vizită, ce a făcut cu un cuțit militar, pe care îl țineau în casă. Iar fiul îi spune că l-a dat unui băiat din scara vecină, în schimbul unui ceas. Tatăl îi cere fiului ceasul, să îl vadă. Este bun ceasul, dar îmi pun întrebarea: dacă vin bandiții la noi acasă, o ucid pe maică-ta, mă ucid pe mine, pe sora ta, ce o sa faci? O să le spui bună ziua, ora Moscovei este 10.30?”


Timpul.md