Ratingul Partidului Nostru a crescut de aproape 3 ori în ultimele luni

publicat în Actualitate pe 14 Octombrie 2019, 15:44

 

Partidul Nostru este formațiunea cu cea mai importantă creștere în intențiile de vot din partea alegătorilor, potrivit unui sondaj realizat de compania Intellect Group. Astfel, formațiunea înregistrează o creștere de peste două ori față de rezultatul obținut la alegerile parlamentare și va accede în viitorul Parlament.

Peste 7% dintre respondenții care au exprimat o opțiune de vot și-au anunțat intenția de a vota Partidul Nostru. Potrivit organizatorilor sondajului, în aceste condiții, Partidul Nostru ar avea o fracțiune formată din 8 deputați.

Cercetarea sociologică mai relevă creșteri ușoare ale ratingului Partidului Socialiștilor și Blocului Acum, în timp ce intenția de vot pentru Partidul Democrat a scăzut semnificativ.

Sondajul mai relevă și o creștere a încrederii în președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, revenind printre liderii la acest capitol. Renato Usatîi se bucură de un nivel de încredere ce depășește 13,6%.

Experții explică evoluția formațiunii Partidul Nostru prin revenirea lui Usatîi, în luna iunie curent, după ce Partidul Democrat a fost debarcat de la guvernare. El a fost nevoit să plece din țară în toamna anului 2016, fosta guvernare intentând mai multe dosare pe numele său. Renato Usatîi a inițiat și o restructurare a Partidului Nostru, iar formațiunea participă activ și la alegerile locale din 20 octombrie.