Ucraina a consolidat gruparea armată pentru apărarea coastei Azovului

publicat în Ultima oră pe 12 Septembrie 2018, 14:36

Forțele armate din Ucraina (FAU) au consolidat gruparea militară, inclusiv cu trupe terestre, pe direcția Azov, ca răspuns la acțiunile agresive ale Federației Ruse, anunta pe pagina sa de Facebook comandantul Forțelor Terestre ale Armatei Ucrainei, Serghei Popko.

„Sunt implementate măsuri care să asigure controlul deplin al situației din regiune, să sprijine acțiunile grupului naval și să asigure o apărare eficienta a coastei mării”, se arată în raport.

Forțele armate vor organiza o „prezență permanentă și controlul asupra zonei cu ajutorul forței brigăzilor de arme combinate și a brigăzilor de apărare teritorială, a unităților de rachete și artilerie și unităților aviației armate”.

Viceministrul Infrastructurii, Iuri Lavreniuk a declarat pe 10 septembrie că Ucraina a finalizat transferul în Marea Azov a două nave mici blindate tip Gurza-M. Totodata, pe 9 septembrie, a fost lansată la apa nava mica blindată „Lubny”, iar pe 11 septembrie – nava „Kremenciug”.

La începutul lunii august, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei Oleksandr Turcinov a cerut consolidarea prezenței militare a Ucrainei în Marea Azov din cauza expansiunii Rusiei.

El a menționat că Kievul „vede încercările Rusiei de a lansa de fapt o blocadă militară și economică a coastei Azov a Ucrainei”. Potrivit lui Turcinov, Rusia violează brutal dreptul internațional prin construirea podului Crimeei și prin reținerea navelor militare și civile ucrainene.

paginaderusia.ro