Actualitate

Război la nivel înalt între SUA şi Rusia: Afirmaţii fără precedent din partea Moscovei

„Twitter dezvăluie Congresului american informaţii ‘îngrozitoare’ despre RT. Aparent, am cheltuit bani în campanii publicitare! Da, într-adevăr, ca orice alte media din întreaga lume", a scris grupul cu ironie într-un mesaj adresat AFP şi într-un articol publicat pe site-ul său.

Audiat joi în Congresul american care anchetează asupra o posibilă ingerinţă rusă în scrutinul prezidenţial, un responsabil al Twitter a afirmat că RT "a cheltuit 274.000 dolari în conţinuturi sponsorizate în SUA, în 2016", a scris Twitter joi pe blogul său oficial. Conturile de Twitter ale Russia Today "au promovat 1.823 de tweet-uri care vizau în mod sigur sau probabil piaţa americană. Aceste campanii vizau utilizatori abonaţi la conturile media tradiţionale şi, în principal, evidenţiau tweet-urile despre actualitate", a detaliat grupul cu sediul în San Francisco, anunţă Agerpres.

Canalul RT este frecvent acuzat de Washington că serveşte ca organ de propagandă al Kremlinului. La începutul anului, el a fost acuzat într-un raport al serviciilor americane de informaţii privind ingerinţa Moscovei în campania prezidenţială din SUA care s-a încheiat cu victoria lui Donald Trump. Moscova a negat în repetate rânduri că a încercat să influenţeze procesul electoral american. Acoperirea campaniei candidatei democrate Hillary Clinton a fost "constant negativă" pe RT, au subliniat serviciile de informaţii. RT dispune de canale care transmit în engleză, spaniolă şi arabă, având misiunea oficială de a prezenta telespectatorilor străini un "punct de vedere alternativ" şi o "trecere în revistă a poziţie ruse".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *