Astăzi 19 Februarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 20:49
Abonamente

Actualitate 11 Februarie 2015, ora 09:16

Războiul este inevitabil. Presa tace

Marime Font

Această este presă din România şi de aceea nu o să vedeţi vreo ştire despre gravitatea lucrurilor expuse mai jos.

Antena 3, Antena 1 – patronul Voiculescu arestat

Realitatea TV – finanţatorii Vântu şi Păcurariu – arestaţi

Loading...


Gândul , Mediafax, Ziarul Financiar – patronul Sîrbu – arestat

România Liberă – patronul arestat

România TV – patronul Sebastian Ghiţă – se zvoneşte că are 78 de dosare penale pe rol, este chestiune de timp până va fi arestat

B1 TV, Evenimentul zilei – finanţatorul “Niro” – arestat

TVR – în faliment

Adevărul – 100 milioane euro datorii, urmează falimentul în 3 luni

Hotnews- sub control SRI de la înfiinţare

Suntem în pragul războiului. Rusia se pregăteşte să atace Lituania, Letonia şi Ucraina. Putin în nebunia lui (recent a fost publicat un raport de către Pentagon prin care specialiştii demonstrează că Putin este bolnav clinic) doreşte să opună plutocraţiei şi globalizării un nou model de dictatură militară. Toate serviciile de spionaj ale ţărilor NATO ştiu acest lucru şi sunt în alertă maximă. În ultimele săptămâni tensiunea a crescut la cote nemaintalnite de la criză rachetelor din Cuba din războiul rece. Până acum nimeni nu a crezut cu adevărat că Putin este atât de nebun să atace NATO. Dar iată că Putin este suficient de nebun.

A redus toate cheltuielile bugetare la minim şi a alocat cea mai mare parte a bugetului pentru construcţia de tancuri şi rachete (chiar ieri a lansat o nouă generaţie de submarine nucleare), în decembrie 2014 Rusia a făcut cel mai mare exerciţiu militar din istoria ţării, în ianuarie 2015 Putin a creat cadrul legal pentru mobilizarea rezervistilor şi a început exerciţiile militare în toată ţară, zilnic avioane ruseşti sau nave ruseşti şicanează graniţele NATO şi încalcă spaţiul aerian şi maritim pentru a testa forţa de reacţie. Toate acestea arată că Rusia se pregăteşte pentru un război şi occidentul ştie acest lucru.

Putin mizează pe disensiunile din rândul alianţei şi reacţia întârziată a ei. Dezbrăcată de toată propagandă occidentală realitatea este că Rusia este în acest moment o mare putere militară. Rachetele nucleare intercontinentale pot lovi aproape orice ţintă din SUA şi UE şi Putin joacă tare bazându-se pe acest lucru. Occidentul este nepregătit pentru acest scenariu. Disensiunile între membrii alianţei sunt la cote ridicate şi acest lucru nu ajută cu nimic la rezolvarea situaţiei.

Presă din România tace şi încearcă să abată atenţia opiniei publice cu panaramă de Udrea şi istericalele ei de precupeaţa. Zilele trecute s-au întâmplat lucruri fără precendent. NATO a decis înfiinţarea de baze şi centre de comandă pe teritoriul statelor aflate în flancul estic al alianţei şi într-un efort diplomatic fără precedent Merkel şi Hollande au făcut un tur de forţă discutând cu Orban, Poroşenko şi Putin. Aceste lucruri nu sunt întâmplătoare şi reprezintă o ultima încercare de dezamorsare a situaţiei. Cum s-a ajuns aici? Sunt multe de spus însă va redau strict opinia mea.

După ce Rusia a anexat Crimeea încălcând tratatele internaţionale, statele occidentale şi mai ales SUA au pornit un război devastator împotriva Rusiei – războiul financiar. Sancţiunile şi prăbuşirea preţului petrolului au un efect catastrofal asupra bugetului Rusiei. Embargoul financiar a dus la prăbuşirea rublei, inflaţie generalizată şi sărăcirea abruptă a populaţiei. Putin ştie că dacă nu face ceva în maxim un an Rusia va fi ingenucheata şi se pare că a ales opţiunea militară riscând un război total cu NATO – poate chiar al treilea război mondial.

Iată ce a declarant Hollande ieri: 
„Cred că este una din ultimele şanse. (…) Dacă nu reuşim să obţinem un acord durabil de pace, cunoaştem perfect scenariul: există un nume, se cheamă război”. 

În acest context miercuri, 11 februarie vom află dacă vom avea război sau nu după întâlnirea de la Minsk. Personal cred că războiul este inevitabil chiar dacă Merkel şi Hollande reuşesc să îl amâne câteva luni pentru că Putin este nebun şi cu nebunii nu poţi discuta raţional . Rusia nu are cum să câştige acest război. Doar singur bugetul militar al SUA este de 10 ori mai mare decât bugetul militar record al Rusiei din 2015. Este foarte probabil că occidentul să încerce să câştige timp făcând diferite concesii Rusiei. Exceptând ipoteza unui atac fulger al Rusiei, iată care sunt semnele care ne vor avertiza în viitorul apropiat de iminentă războiului:

- Exerciţii NATO comune şi transferarea de tehnică militară în România, Polonia, ţările baltice

- Apariţia unor grupări paramilitare care vor proclamă independenţa “Ţinutului secuiesc” şi care vor intră în conflict cu armata română destabilizând România (se spune că Merkel ştie de acest lucru şi vizită de săptămnă trecută de la Budapesta fost de avertisment pentru Orban )
- Înarmarea cu arme de ultima generaţie a ucrainienilor

- Prezenţa de nave militare americane în marea Meditarana şi în marea Nordului
- Ajustări bugetare în ţările membre alianţei şi creşterea bugetelor apărării
- Atentate islamiste, conflicte de stradă cu musulmanii/turcii/arabii în Franţa, Germania şi UK – sunt voci care cred că atentatele de la Paris au fost coordonate de Rusia pentru a alimenta tensiunile din ţările cu prezenţa ridicată islamistă şi musulmană. Atât Franţa cât şi Germania stau pe un butoi de pulbere datorită comunităţilor mari de musulmani neintegrate nici la a două generaţie
- Prăbuşirea indicelui RTS (bursă rusă)
- Creşterea preţului aurului
- Înteţirea ofesivei ISIS în Siria şi Irak
- Creşterea bursei americane şi a dolarului – miliardarii lumii vor şti cu siguranţă înaintea noastră despre evoluţia evenimentelor şi vor avea grijă să îşi repatrieze şi plaseze banii în siguranţă

Următorul an este critic. Dacă această ipoteza se confirmă, impactul asupra României va fi devastator. În ultimii 25 de ani aliaţii noştri occidentali ne-au tratat că pe o colonie secătuind de resurse România. Demografic România este în colaps, economic suntem la pământ şi în mod oficial suntem una din cele mai corupte ţări din lume. Cu alte cuvinte dacă aliaţii noştri occidentali ar fi intervenit la timp şi nu ar fi permis ruşilor să instituţionalizeze corupţia în România, dacă ar fi făcut şi cu noi un plan Marshal probabil că ar fi avut acum o Românie puternică economic şi solidă militar capabilă să ţină piept Rusiei măcar o luna. S-au trezit târziu prietenii noştri şi eforturile de a curată acum România de corupţie sunt tardive. Probabil că o să vedem în curând o intensificare a luptei anticorupţie pentru că aliaţii nu au nevoie de vulnerabilităţi acum.

Ce putem face fiecare dintre noi să ne protejăm familiile şi averea? Sunt multe de spus… poate într-un post viitor. Ziua de 11 februarie este o zi critică pentru România şi nu pentru că o arestează pe Udrea.

sursa: reportajelive.wordpress.com

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:49

Simona Halep a învins-o în turul II al turneului de la Dubai pe Ons Jabeur (25 de ani, 45 WTA), scor 1-6, 6-2, 7-6 (7), asigurându-și calificarea în turul următor, unde o va întâlni pe mai vechea cunoștință Aryna Sabalenka (21 de ani, 13 WTA).

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:47

După o iarnă destul de blândă, sufletele noastre au deja o atitudine primăvăratică și abia așteptăm să ne eliberăm de hainele groase și să ne plimbăm pe sub pomii înfloriți. Dar, în același timp, ne întrebăm ce va aduce nou primăvara unui an atât de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:17

Partidele unioniste și cele proeuropene din R. Moldova ar pune la cale o COALIȚIE LARGA

Partidele unioniste și cele proeuropene din R. Moldova ar pune la cale o COALIȚIE LARGA

Reprezentanții unor partide unioniste și proeuropene s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre crearea unei „coaliții largi de pe acum”, astfel încât cetățenii „să aibă pe cine vota”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:12

Toate dosarele care ar fi fost comandate politic, pe timpul regimului Plahotniuc, vor fi revizuite de Procuratura Generală

Toate dosarele care ar fi fost comandate politic, pe timpul regimului Plahotniuc, vor fi revizuite de Procuratura Generală

Toate dosarele care ar fi fost comandate politic, pe timpul regimului Plahotniuc, vor fi revizuite de Procuratura Generală, a declarat Alexandr Stoianoglo. Procurorul general a spus că, dacă se vor descoperi abateri grave, se vor lua măsurile legale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:03

Alexandru Slusari: Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon

Alexandru Slusari: Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon

Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon, iar formațiunea politică riscă să se transforme, astfel, într-un apendice al Partidului Socialiștilor. Este comentariul vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, după plecarea celor șase...

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 19 Februarie 2020, ora: 20:00 de Irina Nechit

interviu de irina nechit Tamara Cărăuș: „Se reia motivul obscen al moldovenismului. Întreaga existență politică a RM e o existență nudă încât îți vine să întorci capul dezgustat”

Tamara Cărăuș: „Se reia motivul obscen al moldovenismului. Întreaga existență politică a RM e o existență nudă încât îți vine să întorci capul dezgustat”

– Felicitări pentru cartea „Limba de hârtie”, ajunsă la a doua ediție. Are un magnetism puternic, e o dezlănțuire de energii spirituale, identitare, lingvistice. Cititorul o citește dintr-o respirație. Tu, de asemenea, ai scris-o spontan, dintr-o respirație?

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 19:42

Planeta ia foc?! Antarctica se topește. Dezastrul pare iminent

Planeta ia foc?! Antarctica se topește. Dezastrul pare iminent

Antarctica se topește! Este o situație alarmantă la nivelul întregului glob pământesc. Schimbările climatice fac prăpăd, iar specialiștii avertizează cu privire la ce consecințe vor apărea dacă situația nu se remediază rapid. Deja se resimt efectele acestor fenomene meteo extreme.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 19:34

FBI a arestat un mexican, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

FBI a arestat un mexican, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Un cetățean mexican a fost arestat în Statele Unite, fiind acuzat că a acționat în SUA în numele guvernului rus. Potrivit materialelor anchetatorilor, un oficial rus nenumit l-a angajat pe Hector Alejandro Cabrera Fuentes în 2019, instruindu-l, printre altele, să...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 18:53

Româncă aproape decapitată, găsită într-un tomberon, în Spania. A fost ucisă de iubitul olandez

Româncă aproape decapitată, găsită într-un tomberon, în Spania. A fost ucisă de iubitul olandez

Final pe cât de înfiorător, pe atât de nedrept pentru o tânăra româncă, stabilită în Spania, mama a doi copii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 18:02

Oficial, Igor Ceaika este coproprietar al posturilor Primul în Moldova și Accent TV

Oficial, Igor Ceaika este coproprietar al posturilor Primul în Moldova și Accent TV

Igor Ceaika, fiul ex-procurorului general rus Iurii Ceaika, apare oficial în acte drept coproprietar al posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV. Documentele au fost publicate recent pe site-ul Consiliului Audiovizualului (CA). Autoritatea a aprobat declarațiile...

( ) Citeşte tot articolul

Frumusețe 19 Februarie 2020, ora: 15:58

MakeUp.md: garanție, calitate și originalitate

MakeUp.md: garanție, calitate și originalitate

Dorința de a perfecționa trăsăturile frumoase este una profund umană ce pare să fie adânc înrădăcinată în istoria omenirii. Din cele mai vechi timpuri, machiajul a jucat diverse roluri, de la cel folosit pentru ritualuri religioase, la cel cu uz practic și până...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 14:26

Malaysia, încurajată să reducă utilizarea ambalajelor de plastic pentru mări mai curat

Malaysia, încurajată să reducă utilizarea ambalajelor de plastic pentru mări mai curat

 O analiză a celor mai periculoşi poluanţi din mări şi oceane demonstrează că malaysienii sunt cei mai mari consumatori individuali de ambalaje din plastic, a anunţat luni WWF care a îndemnat autorităţile guvernamentale din această ţară să limiteze utilizarea obiectelor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 14:21

A început procesul Facebook cu fiscul american, pe o miză de nouă miliarde de dolari

A început procesul Facebook cu fiscul american, pe o miză de nouă miliarde de dolari

 Într-o instanţă din San Francisco a început marţi un proces în care IRS (Internal Revenue Service, autoritatea fiscală din SUA) solicită Facebook plata unor restanţe de nouă miliarde de dolari, transmite AFP. În faţa judecătorului urmează să compară mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 14:16

3 moldoveni, aflați în carantină de CORONAVIRUS pe nava „Princess Diamond”, vor ajunge acasă în zilele următoare

3 moldoveni, aflați în carantină de CORONAVIRUS pe nava „Princess Diamond”, vor ajunge acasă în zilele următoare

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a R. Moldova a identificat trei moldoveni pe vasul de croazieră „Princess Diamond”, blocat în portul Yokohama, din Japonia, din cauza infecției cu coronavirus. Este vorba despre trei cetățeni moldoveni, doi bărbați și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 14:08

Noi servicii funerare ecologice cadavre umane devenite compost - FOTO

Noi servicii funerare ecologice cadavre umane devenite compost - FOTO

Washington a devenit recent primul stat american unde transformarea cadavrelor umane în compost este legală. Tehnica este considerată un serviciu funerar prietenos cu mediul şi a fost testată într-un proiect pilot. Compostul este cunoscut ca îngrăşământ agricol...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 14:01

Aeroportul Chișinău // RM riscă să piardă sute de milioane de euro într-un arbitraj internațional / DOC

Aeroportul Chișinău // RM riscă să piardă sute de milioane de euro într-un arbitraj internațional / DOC

Andreas Menelaou, directorul „Komaksavia Airport Invest LTD”, deținătoare a „Avia Invest”, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, susține că firma pe care o conduce ia în calcul, drept variantă de rezervă, acționarea în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 14:00

Un român este al treilea cel mai longeviv bărbat în viaţă

Un român este al treilea cel mai longeviv bărbat în viaţă

Un bucureştean pare să fi găsit elixirul tinereţii, ajungând al treilea cel mai în vârstă bărbat de pe Pământ, recunoscut de Guiness Book of Records. Dumitru Comănescu are 111 ani şi 3 luni şi a fost inginer agronom. Dumitru Comănescu are 111 ani şi 3 luni,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 13:52

Accident fatal la locul de muncă. Un muncitor de 38 de ani a căzut de la etajul 14 al unui bloc în construcție

Accident fatal la locul de muncă. Un muncitor de 38 de ani a căzut de la etajul 14 al unui bloc în construcție

Tragedie fatală la locul de muncă. Un bărbat de 38 de ani a murit după ce a căzut de pe un bloc în construcție, situat în sectorul Botanica al capitalei. Nenorocirea s-a produs în dimineața de 19 februarie, la ora 09.30, pe un șantier de pe strada Nicolae Titulescu....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 13:45

Ce înseamnă când visezi apa. Ce simbol au culorile și starea apei din vis

Ce înseamnă când visezi apa. Ce simbol au culorile și starea apei din vis

Apa ca simbol al visului contine un mesaj foarte important pentru cel care o viseaza. In functie de continut si de natura visului apa poate avea interpretari diferite. Culoarea, locul si starea apei din vis influenteaza semnificatia mesajului. Apa are legatura cu starea emotionala a celui care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 13:39

Spune adio infecțiilor urinare, cu ajutorul acestui remediu natural care te scapă de bacterii într-o săptămână

Spune adio infecțiilor urinare, cu ajutorul acestui remediu natural care te scapă de bacterii într-o săptămână

 Spune adio infecțiilor urinare, cu ajutorul acestui remediu natural care te scapă de bacterii într-o săptămână! ( rețetă) Infectiile tractului urinar pot reprezenta o discutie destul de ciudata, insa e important ca aceasta problema de sanatate sa nu fie neglijata,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 13:32

Cum poți folosi uleiul de ricin în viața de zi cu zi

Cum poți folosi uleiul de ricin în viața de zi cu zi

Uleiul de ricin are proprietati medicinale importante, continand foarte multa vitamina E. Iata insa cum il poti folosi in casa. 1. Lubrifiaza foarfeca ta preferata Pentru ca poate fi ingerat, este mult mai eficient pe metal, comparativ cu alti lubrifianti pe care nu ar trebui sa ii atingi....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 13:21

Fostul preşedinte al Coreei de Sud, condamnat în apel la 17 ani de închisoare

Fostul preşedinte al Coreei de Sud, condamnat în apel la 17 ani de închisoare

 Fostul preşedinte sud-coreean Lee Myung-bak a fost plasat în detenţie, miercuri, după condamnarea sa în apel la 17 ani de închisoare pentru corupţie, transmit AFP şi Yonhap. Aflat la putere între 2008 şi 2013, Lee Myung-bak (78 de ani) a stat pentru scurt...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 19 Februarie 2020, ora: 12:19

DECLARAȚII //// Nichiforciuc, Filip și Candu - cele trei grupuri din PD care nu se mai pot înțelege

DECLARAȚII //// Nichiforciuc, Filip și Candu - cele trei grupuri din PD care nu se mai pot înțelege Foto: foto simbol

În Partidul Democrat existau până astăzi trei grupuri: Nichiforciuc, Filip și Candu. Cel puțin așa susține deputatul Andrian Candu, care a anunțat miercuri că părăsește PD. Candu a declarat în cadrul unei emisiuni de la Publika TV că a decis să părăsească PD...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 12:14

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric

Dacia va prezenta la Geneva primul său automobil 100% electric

Dacia anunță că va prezenta pe 3 martie la Geneva ”în premieră mondială cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață” Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)