Actualitate

Războiul metalurgic SUA-UE. Comisia Europeană a pregătit o listă de produse americane care ar urma să fie taxate

Comisia Europeană intenţionează să impună taxe de 25% pentru o gamă largă de produse din SUA.

Exporturile americane către UE au totalizat aproximativ 2,8 miliarde de euro în 2017.

Lista pregătită de Comisia Europeană include aproximativ 200 de produse importate din SUA, în valoare totală de aproximativ 2,8 miliarde de euro (3,45 miliarde de dolari).

Lista include bourbon, pastă de arahide, suc de portocale, afine, diverse tipuri de cereale, precum şi oţel, electrocasnice, bărci, îmbrăcăminte şi produse metalice folosite în construcţii şi în industrie.

Comisia Europeană le-a cerut „acţionarilor privaţi" vizaţi de noile taxe din partea SUA să îşi exprime un punct de vedere în privinţa unui posibil răspuns al Blocului comunitar în această situaţie.

Executivul comunitar a mai anunţat că va notifica Organizaţia Mondială a Comerţului în privinţa unor contramăsuri până la 23 mai sau în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a noilor taxe din partea Statelor Unite.

Mai mulţi oficiali europeni au precizat că UE încearcă să contrabalanseze pierderile estimate la 6,4 miliarde de euro ca urmare a măsurilor administraţiei Donald Trump pentru importurile de oţel şi aluminiu.

Secretarul american pentru Comerţ, Wilbur Ross, şi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmström, se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta despre o eventuală scutire a Uniunii Europene de la taxarea suplimentară de 10% pentru importurile de aluminiu şi de 25% pentru oţel.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *