Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:13
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 13:57

RĂZBOIUL, tot mai aproape? Rusia pregătește intens soldații din Transnistria pentru „situații excepționale”

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană continuă să se antereneze în cazul unor situații excepționale cum ar fi războiul. Despre aceasta a anunțat Ministerul Apărării al Federației Ruse pe site-ul oficial al acestuia-  structure.mil.ru


Soldații ruși au pus în practică acțiuni de reducere și a combatere atât a infiltrării formațiunilor armatelor ilegale în Transnistria, cât și transportarea armelor și a munițiilor prin punctele de menținere a păcii. Asta înseamnă că în cazul infiltrării soldaților moldoveni sau ucraineni în Transnistria, aceștia vor fi „reduși și lichidați” de către soldații din GOTR.

De asemenea, aceștia au învățat cum să interacționeze cu militarii de menținere a păcii în cazul unor situații excepționale. O atenție deosebită a fost acordată acțiunilor pe care le vor întreprinde trupele rusești pentru a menține calmul în rândul populației locale, în cazul unei situații de urgență.În presa rusească, zilnic apar știri în care se vorbește despre un eventual război dintre Rusia și Europa. Un exemplu de propagandă ați puteți citi în  știrea „Rușii își doresc un război cu Europa. Ce scrie presa Kremlinului”. Presa rusească a găsit cele mai propagandistice declarații în favoarea războiului și își dorește să inflitreze ideea unui război dintre Europa și Rusia. Mai mult, se promovează ideea precum că Europei îi este frică de Federația Rusă.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md