Sănătate

Războiul trupului cu kilogramele

Indiferent de vârstă, lupta cu kilogramele face parte din cotidianul unei femei. De cele mai multe ori, războiul cu caloriile este destul de dur şi nemilos. Ca nişte veritabile adversare, kilogramele nu se lasă uşor răpuse şi nu catadicsesc să se despartă de trupurile noastre. În aceste momente suntem obişnuite să apelăm la „artileria grea” şi nu ne gândim nici măcar un minut să predăm armele şi să declarăm kilogramele în plus ca fiind învingătoare.

Hotărâte, intrăm în luptă, iar una dintre „manevrele” la care apelează mai mereu majoritatea femeilor care-şi doresc să arate cât mai bine este regimul alimentar sever sau, mai exact, lipsa alimentaţiei. Din dorinţa de a ieşi cât mai repede învingătoare, fără a sta foarte mult pe gânduri, avem tendinţa de a „rezilia contractul” cu combina frigorifică şi de a ne debarasa de toate bunătăţile care aşteptau să fie savurate. Apoi, aşteptăm cu sufletul la gură ca de la o zi la alta să ne transformăm, să fim tot mai subţirele, dar ne pomenim că această decizie luată pripit este în defavoarea noastră şi nu ne ajută decât să pierdem puţine kilograme şi un… organism sănătos. Înfometarea face minuni pe termen scurt, dar poate cauza dezechilibre şi boli destul de grave.

Înfometarea face minuni doar pe termen scurt

Corpul nostru nu rămâne indiferent şi răspunde la perioada de înfometare prin scăderea metabolismului, iar în momentul în care începem să mâncăm, hrana e stocată în organism sub formă de grăsime. O dietă severă nu face decât să ne forţeze organismul să-şi folosească rezervele acumulate anterior, creând astfel diverse dezechilibre. Femeile care apelează la această „cură de slăbire” şi aleg să mănânce deficitar sau chiar deloc trebuie să fie conştiente că îşi asumă anumite riscuri. Treptat, le va lipsi energia sau le va scădea imunitatea. Mai mult, acest mod de a slăbi poate să le afecteze şi psihicul. Stările de anxietate se vor face simţite, iar gândul la hrană şi la mâncărurile cu care ne delectam papilele gustative ne vor invada subconştientul.

Pentru a evita aceste neplăceri şi pentru a vă ajuta să pierdeţi kilogramele nedorite, Femeia vine de acum în sprijinul vostru. Treptat, vom învăţa să slăbim, dar şi – ceea ce este mai important – să ne menţinem silueta fără eforturi prea mari şi sume de bani considerabile, plătite lună de lună pe abonamente la sălile de fitness sau aerobic. Cu puţin efort, imaginaţie şi un gram de voinţă, camera în care stăm cu prietenele la poveşti sau în care ne delectăm la televizor poate deveni câmpul de luptă al centimetrilor care ne înconjoară trupul. În fiecare săptămână vă vom ajuta să urmaţi dietele ce vă aduc rezultatele dorite, dar vom încerca să vă arătăm şi care e modul de viaţă pe care trebuie să-l adoptaţi pentru a fi mereu în formă. Urmăriţi-ne, pentru a descoperi şi scoate la suprafaţă Femeia care se ascunde în fiecare dintre noi.
 
 Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *