Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:11
Abonamente

Actualitate 13 Iunie 2018, ora 16:17

Reacția lui Năstase după decizia Curții de Apel: „încearcă să anuleze rezultatele alegerilor...”

Marime Font

Primarul general nou-ales al capitalei, Andrei Năstase, consideră că, în timp ce se tergiversează recunoașterea mandatului său, au loc mai multe fărădelegi în diverse domenii, transmite tribuna.md.

În timpul unei conferințe de presă, Andrei Năstase a menționat că se emit numeroase regulamente pentru a i se anula mandatul.

„Toți știu că PSRM și PDM au recunoscut rezultatele alegerilor, dar există unele lucruri ciudate care ne deranjează. Conform adresărilor socialiștilor, se deschid dosare, care sînt examinate de judecători cu reputație dubioasă. Ei adoptă decizii potrivit cărora Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor, că unele procese verbale nu au fost considerate valabile etc. Justiția încearcă să anuleze alegerile din 3 iunie. Am vorbit cu partenerii de dezvoltare, și vom continua să comunicăm cu cetățenii, iar în cazul în care vor îndrăzni să o facă, vom ieși în stradă“, a menționat Andrei Năstase.Curtea de Apel a admis contestația PSRM împotriva lui Năstase În plus, el a comunicat că au avut loc o serie de întîlniri cu primari de peste hotare, cu societatea civilă și factori de decizie din Guvern, reprezentanți ai BERD și BEI, încercînd astfel să atragă investiții străine.

„Tot ce îmi lipsește este recunoașterea mandatului meu. În absența lui, nu pot fi făcute multe lucruri. Vă asigur că voi coopera la nivel instituțional cu Guvernul, primăriile din România, cu CMC-ul, indiferent de culoarea politică, pentru a pune în aplicare proiecte eficiente în beneficiul cetățenilor și al țării“, a adăugat Andrei Năstase.

Primarul ales a mai spus că nu va intra în alianță cu PSRM sau cu PDM la Primărie, dar va coopera cu toți consilierii și cu organul executiv al instituției pentru punerea în aplicare a proiectelor bune.
 
Sursa: tribuna.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md