Politică

Reactie in lant: ministrii renunta la mandate

Premierul Vlad Filat a anuntat astazi de la tribuna Parlamentului ca isi depune mandatul de deputat, pentru a se concentra mai bine la functia de sef al executivului. Filat a multumit colegilor alaturi de care a muncit in legislativ, dupa alegerile din 29 iulie 2009, mentionand ca a fost o perioada dificila, pe care insa nu o regreta.

Si ministra Muncii, familiei si protectiei sociale Valentina Buliga a anuntat ca renunte la deputatie. Amintim ca la sfarsitul anului trecut deputatul Andrei Popov a fost primul care si-a depus mandatul alegand functia de viceministru.

„Nu le voi cere si colegilor mei sa renunte la mandat pentru ca nu eu le-am acordat mandatul respectiv, ci poporul. Am luat aceasta decizie acum, deoarece consider ca pana acum au fost adoptate toate normele legislative necesare pentru a asigura activitatea Guvernului in continuare. Ma voi prezenta in Parlament de fiecare data cand voi fi solicitat pentru a oferi explicatii”, a declarat premierul pentru presa.

Saptamana trecuta, deputatul Marian Lupu, a propus colegilor deputati din AIE care sunt si ministri, sa renunte la mandatul de parlamentar, pentru a fi mai eficienti in guvern.

Conform normelor legale, ministrii-deputati au dreptul sa detina mandatele pe parcursul a sase luni, adica pana la mijlocul lunii martie. Initial, in guvern erau noua demnitari care detineau in paralel si functia de parlamentari: Vlad Filat – premier, Iurie Leanca – vicepremier, ministru de Externe, Valeriu Lazar – vicepremier, ministru al Economiei, Alexandru Tanase – ministru al Justitiei, Marcel Raducan – ministru al Constructiilor, Anatolie Salaru – ministru al Transporturilor, Leonid Bujor – ministru al Educatiei, Valentina Buliga – ministru al Muncii si Vladimir Hotineanu – ministru al Sanatatii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *