Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:14
Abonamente

Internațional 12 Septembrie 2017, ora 10:35

natoRecep Tayyip Erdogan: Turcia a achitat un avans pentru achiziţia de rachete S-400 din Rusia

Marime Font
 
 
 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat, luni, că Turcia a achitat deja un avans către Rusia pentru achiziţionarea sistemului anti-balistic S-400, în ciuda opoziţiei din partea aliaţilor din NATO, relatează Hurriyet Daily News.

„Prietenii noştri au semnat deja [un acord privind] S-400. Un avans a fost de asemenea plătit, din câte ştiu eu. Procesul va continua prin transferul unui credit din Rusia către noi. Atât domnul [preşedintele rus Vladimir] Putin, cât şi eu, suntem hotărâţi în această chestiune", a spus Erdogan.

Preşedintele Turciei a respins informaţiile potrivit cărora ţara sa va renunţa la achiziţionarea sistemului care combate rachetele balistice, întrucât nu ar fi interoperabil cu radarele NATO."Noi suntem cei care vom lua decizii cu privire la independenţa noastră. Suntem responsabili de luarea măsurilor de securitate pentru apărarea ţării noastre. Dacă avem probleme cu achiziţionarea anumitor instrumente de apărare şi încercările noastre sunt întâmpinate cu obstacole, ceea ce vom face este simplu: vom avea grijă de noi", a mai spus Erdogan.

Recep Erdogan a reiterat faptul că anumite state aliate au împiedicat eforturile Turciei de a achiziţiona sisteme de apărare antirachetă, adăugând că dificultăţi similare au apărut şi în cazul achiziţionării de drone.

"Nu am reuşit să achiziţionăm drone de la aliaţii noştri; cereau sume exorbitante. Ei oferă tancuri, vehicule blindate şi armament organizaţiilor teroriste, dar nouă nu ne permit să achiziţionăm anumite echipamente de apărare. Prin urmare, am început să producem propriile noastre drone. Am ucis 90 de terorişti YPG [cu drone înarmate] în ultima săptămână", a declarat preşedintele turc.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ţinte aflate la o distanţă de până la 400 de kilometri şi la o altitudine de până la 30 de kilometri.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md