Tendințe

Recomandări pentru sfârşit de martie

Cele mai expuse frigului sunt mai ales plantele de exterior. Cele de interior ar trebui schimbate în alt ghiveci , mai mare, curăţate de frunzele şi florile uscate, iar butaşii plantaţi în ghivece noi.

Mutarea în alt ghiveci. Operaţiunea se face la plantele ale căror rădăcini ies din ghiveci, la plantele care au o creştere rapidă, care trebuie stimulate să se dezvolte. Circumferinţa noului ghiveci (care trebuie să aibă obligatoriu găuri) trebuie să fie cu cel puţin 2 cm mai mare. Pe fundul ghiveciului se recomandă să fie aşternut un strat de bile de argilă, de 1-2 cm. Planta se scoate din ghiveciul vechi şi se înlătură rădăcinile deteriorate. Sădiţi planta în noul ghiveci, completaţi spaţiul rămas cu pământ şi testaţi. În cazul plantelor mai mari, înlăturaţi stratul de pământ vechi de la suprafaţă, apoi completaţi cu pământ nou. În acelaşi mod procedaţi şi cu arbuştii de balcon.

Stropirea. După ce aţi mutat plantele, aşteptaţi aproximativ o săptămână înainte să le udaţi. Apoi reluaţi ritmul normal de stropire.

Fertilizarea. Noul pământ e suficient de hrănitor, de aceea mai bine aşteptaţi o lună până să folosiţi îngrăşăminte lichide.

Tăierea. După mutare, puteţi tăia chiar deasupra mugurilor plantele care sunt prea mari sau prea stufoase.

Martie e momentul potrivit pentru plantarea bulboaselor şi tuberculii speciilor ce înfloresc în apartament. Sădiţi-i în pământ amestecat cu nisip fără să îngropaţi întregul tubercul. Ca să nu putrezească, turnaţi apa aproape de peretele ghiveciului. Puneţi plantele într-un loc la cald şi stropiţi-le, dar nu în exces.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *