Auto

RECORD DE AUTONOMIE: VW Passat a parcurs 2617 km cu un singur plin

Volkswagen a reuşit să doboare din nou recordul de autonomie cu un singur plin de rezervor. De această dată s-a întâmplat în Statele Unite, un cuplu de americani reuşind să bată cu mult performanţa anterioară, stabilită în Europa, care măsura 2465 de kilometri.

Dacă atunci recordul a fost stabilit cu un Passat BlueMotion echipat cu motor 1.6 diesel, de această dată a fost folosită noua generaţie a sedanului mediu, echipată cu motorul 2.0 TDI de 140 de cai putere.

John şi Helen Taylor, un cuplu cu experienţă mondială când vine vorba despre teste de consum (peste 90 de premii câştigate), au reuşit să parcurgă o distanţă de 2617 kilometri cu un singur plin.

Cuplul şi-a început călătoria în data de 3 mai 2012 în Houston, Texas, şi a încheiat-o două zile mai târziu, după ce atraversat nouă state, în Sterling, Virginia. Pentru a face din traseul lor o călătorie cât mai realistă, cei doi au circulat doar ziua, s-a schimbat mereu la volan, nu au condus mai mult de 14 ore în fiecare zi şi au avut cu ei un bagaj care cântărea 55 de kilograme.

Pe parcursul celor trei zile, soţii Taylor au reuşit să înregistreze un consum mediu de numai 2.8 litri/100 de kilometri.

După stabilirea recordului, John Taylor a declarat: “Suntem bucuroşi că am reuşit să doborâm recordul de autonomie cu un singur plin. Passat TDI a fost o maşină excelentă pentru această călătorie. Oferă suficient spaţiu în interior şi în portbagaj, însă este destul de economic pentru a ne ajuta să atingem acest record.“

Sursa: automarket.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *