Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Internațional 11 Septembrie 2017, ora 10:43

est-vestRecord de prezență SCĂZUTĂ la alegerile locale din Rusia

Marime Font

În Rusia se numără voturile după alegerile organizate duminică în mai multe regiuni. 

A fost un scrutin în care s-au ales guvernatori, deputați în legislativele locale și reprezentanți în consiliile raionale. Previzibil, rezultatele sunt în favoarea Kremlinului, dar prezenţa la urne e extrem de scăzută şi folosită ca stratagemă politică. O corespondență de la Moscova, de Liviu Iurea.

Cum era de așteptat, candidații din partea partidului pro-Kremlin "Rusia Unită" au câștigat în majoritatea regiunilor. În următorul mandat, guvernatorii și reprezentanții din consiliile locale - loiali puterii, vor avea drept principală misiune pregătirea și asigurarea unui scor confortabil la scrutinul prezidențial de anul viitor, unde potrivit scenariului făcut de Kremlin, Vladimir Putin trebuie să câștige detașat.Au fost însă și surprize - mai ales la Moscova. În câteva circumscripții raionale, deputați în consiliile municipale au fost aleși candidați ai opoziției. Este de fapt rezultatul mișcărilor de protest din primăvară, când zeci de mii de moscoviți au ieșit în stradă, nemulțumiți de politicile Kremlinului.

Rezultatul putea fi catastrofal pentru putere, însă guvernații au recurs la o stratagemă. Nu prea s-a făcut publicitate pentru aceste alegeri tocmai pentru a nu mobiliza electoratul, care și așa iritat ar fi votat altfel. Așa se explică prezența scăzută la urne.

Pe toată Rusia încă nu s-a dat o cifră exactă, însă la Moscova doar 15% din cetățeni au votat. De fapt au venit la urne doar cei care aveau interes. În multe regiuni candidații opoziției au fost scoși din cursa electorală sau au fost împiedicați să își facă publicitate.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md