Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Culinar.md 7 August 2017, ora 17:26    Din editia print

Rețeta săptămânii: Compot de rubarbă cu mentă, benefic în sezonul rece

Marime Font

Compotul de rubarbă cu mentă alungă răceala și gripa. De asemenea, vă prezentăm rețetă pentru dulceață de rubarbă și căpșuni, dar și rețata unei tarte cu rubarbă.

Ingrediente:

- 25 tije de rubarbă
- 2 litri de apă
- 10 linguri de zahăr invertit
- 1 lingură de mentă uscată
- 1 linguriță rasă de scorțișoară

Preparare:

Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 4 cm. Într-un vas se fierbe apa cu zahărul și scorțișoara, iar când apa dă în clocot, în vas se pun bucățile de rubarbă. După ce tijele fierb trei minute, vasul se ia de pe aragaz. În acest moment se adaugă sucul de lămâie și menta fărâmițată. Acest desert este un tonic pentru organism în anotimpul rece.

Dulceaţă de rubarbă şi căpşuni


Ingrediente:

- 680 g rubarbă tăiată
- 680 g căpşuni
- 500 g zahăr
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie



Preparare:

Spălaţi bine tijele de rubarbă şi tăiaţi partea de suc unde au fost tăiate frunzele. Şi cealaltă parte o tăiem. Luăm fiecare tijă şi o tăiem feliuţe potrivite.

Căpşunile le trecem rapid printr-un jet de apă rece şi le lăsăm la scurs. După ce s-au scurs de apă, le tăiem în două dacă sunt micuţe şi dacă sunt mari în felii.

Adăugăm rubarba şi căpşunile în oala în care fierbem dulceaţă, turnăm zahărul şi sucul proaspăt de lămâie. Amestecăm să-şi lase fructele zeama. În câteva minute își lasă sucul şi zahărul se topește de tot.

Aşezăm oala pe foc, la mic, şi lăsăm să fiarbă. Nu amestecaţi cu lingura în dulceaţă. Este regulă pentru toate felurile de dulceaţă să nu se amestece. Doar mişcaţi oala.

În circa 20 de minute dulceaţa este gata. Ştiţi deja cum vă daţi seama, dacă siropul se încheagă pe farfurie, dulceaţa e gata.

Tartă cu rubarbă


Ingrediente:

- 240 g zahăr
- 80 ml apă
- 1 plic zahăr vanilie
- 2 linguri apă caldă
- 1200 g rubarbă tăiată fâşii
- 480 g de firimituri de graham
- 60 g zahăr
- 80 g unt topit
- 1 lingură cacao
- 60 g cremă de brânză
- 60 g brânză mascarpone
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură coajă lămâie
- 1 linguriţă vanilie

Preparare:

Se pun ingredientele pe foc, se toarnă peste fructe, se acoperă tava cu folie şi se dă 35-40 min la cuptor, apoi se lasă la răcit. Sosul din tavă se strecoară, se pune pe foc şi când începe să fiarbă, se adaugă o lingură de amidon dizolvat în două linguri de apă rece. În loc de amidon, punem jeleu roşu abia scos de la cuptor. Ținem 40 de min şi rubarba se înmoaie destul de mult.

Se amestecă şi se face un blat care se întinde şi se presează cu mâna în tava de tartă.

Se amestecă ingredientele şi se adaugă 300 ml frişcă, se amestecă bine. Crema se îngroaşă. Se toarnă peste blat şi se dă la rece două ore.
Punem rubarbă peste cremă, apoi turnăm jeleul făcut din sosul lăsat de rubarbă în cuptor, o lingură rasă de zahăr şi plicul de jeleu.

petitchef.ro

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul



Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md